A CEV-kupa elődöntőjébe vágyik Szakmáry Gréta a Schwerinnel

Sikerrel vette a női röplabda CEV-kupa nyolcaddöntőjét, és immár a legjobb négybe vágyik a magyar válogatott Szakmáry Gréta és klubcsapata, a német bajnok Palmberg Schwerin. Az együttes a hazai pályán aratott 3-0-s diadal után idegenben 3:1 arányban bizonyult jobbnak az ukrán Himik Juzsnyij gárdájánál.

A párharc első találkozóján a magyar válogatott játékosa végig a kezdőcsapatban volt, és tizenkét pontot szerzett, amelyből öt (!) blokk volt. A múlt heti visszavágón az első szettet még a házigazda nyerte, aztán a németek a maguk javára fordították az eredményt. Szakmáry ezen a találkozón 15 pontig jutott. A Schwerin az előző körben a francia Rocheville Le Cannet csapatát búcsúztatta, a következő fordulóban pedig – egy számunkra ismerős – olasz ellenfél vár rá.

„Két jó csapattal találkoztunk eddig a CEV-kupában, és sikerrel vettük az akadályokat –mondta honlapunknak Szakmáry Gréta. –  Most viszont egy igazi mérföldkő következik: úgy, ahogy tavaly BRSE-vel, úgy az idén a Schwerin csapatával kerültünk szembe egy igen erős olasz együttessel. Sajnálom , hogy a Békéscsabának idén nem sikerült a bravúr, mert akkor egymás ellen játszhattunk volna a negyeddöntőben. Örülünk az eddigi sikereknek, és a Casalmaggiore ellen szeretnénk bejutni a sorozat legjobb négy csapata közé.”

Február 21-én az olaszok otthonában mérkőznek meg egymással, a visszavágót pedig március elsején rendezik Németországban.