Felszökőben a barcikai röplabdaláz – az alapszakasz-elsőség nem a végállomás

Emlékezetes csata végén nyert rangadót a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata Kecskeméten, az NB I-es alapszakasz legutóbbi fordulójában. A borsodiak számára az értékes idegenbeli siker gyakorlatilag alapszakasz-elsőséget ért: a papírforma alapján már senki nem veheti el ezt a pozíciót a korábbi háromszoros bajnok együttestől.

A VRC Kazincbarcika az alföldi városban is megőrizte veretlenségét: a 18. bajnoki mérkőzését egy fordulatos összecsapáson sikerült megnyernie. Az első szettet Daniel Oravec legénysége húzta be, majd két játszmán keresztül a házigazda irányított. A negyedik felvonásban ismét a borsodiak következtek, akik fogadásban és támadásban is tudtak újítani. Az éllovas a záró etapban nem ismert kegyelmet, és a 15:7-es diadal meghozta a remélt sikert. A Kecskemét elleni diadal egyben az alapszakasz-elsőséget is jelentheti a VRCK-nak. A csapat még fogadja a Sümeget és utazik Kaposvárra. Az eddig tapasztaltak alapján tulajdonképpen már borítékolható a borsodiak első helye

„A bajnokság kezdetén, amikor terveztük a csapatot és láttuk az ellenfeleket, célul tűztük ki, hogy megnyerjük az alapszakaszt – mondta honlapunknak a VRCK ügyvezetője, Dudás András. – Ez úgy tűnik, sikerülni is fog: ha a Sümeg ellen, hazai pályán nyerünk, nem lehet elvenni tőlünk ezt a pozíciót. Számítottunk arra, hogy négy csapat küzd majd egymás ellen a legelőkelőbb pozíciókért, és a Kecskemét ellen valóban tudásunk legjavát kellett adni, hogy hazai pályán 3-1-re, idegenben pedig 3-2-re győzzünk.”

A Kazincbarcika a rájátszás első körében most már biztosan nem lép pályára, ahogy a második helyezett sem, hiszen a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel játszik az elődöntőbe jutásért. A VRCK csak a négy között lép pályára először a play offban, jelen állás szerint április elején. Lesz tehát idő a nyugodt felkészülésre.

„Nehéz csaták várnak ránk, de a hazai pálya, a megszokott terem mindig előny – folytatta a klubvezető. – Rövid idő alatt komoly távolságokat is le kell majd gyűrni, és aki nem tud pihenten pályára lépni, eleve hátrányba kerül. Kazincbarcikán mindig is érdekelte a sportbarátokat a csapat szereplése. Bízom benne, hogy a rájátszás mérkőzésein is sokan leszünk, és szükség lesz majd a pót-lelátókra is.”

A Vegyész a Magyar Kupában is szeretne vitézkedni, és igazán jó erőfelmérő lesz a Fino Kaposvár elleni elődöntő. A párharc első felvonását szerdán, 18.30 órától vívják a somogyi megyeszékhelyen, a visszavágót pedig február 22-én 18 órai kezdettel a Don Bosco Sportközpontban.