Európa-bajnokkal erősített a HÉP-Kecskeméti RC!

Bombaigazolással készül a szezon hajrájára a kecskeméti férfi röplabdacsapat. Szerdán sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a 34-szeres szerb válogatott, Borislav Petrovic 2018. május 15-ig erősíti keretüket.

A 30 éves, 201 centiméteres játékosra centerként számítanak az alföldi klubnál. A HÉP-Kecskeméti Röplabda Club nem titkolt szándéka, hogy a Magyar Kupa és a bajnokság döntőjébe is bekerüljön, s a vezetőség és a szakmai stáb úgy ítélte meg, hogy Petroviccsal növelhetik esélyeiket, hogy céljaikat teljesítsék.

Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes a 30 éves Borislav Petrovic, aki 2011-ig a szerb Vojvodina csapatában játszott, 2011-12-ben Franciaországban a Stade Poitevin csapata következett, majd 2012-2013-ban Szlovéniában az ACH Volley. Ezután ismét a Vojvodina színeiben szerepelt, és 2016-ban Chellenge-kupát nyert a csapattal. 2017-ben szerb bajnok és szerb kupa-második lett. Petrovic 2008-tól szerb válogatott, eddig 34-szer lépett pályára a nemzeti együttesben, és 2013-ban az Európa-bajnok lett, majd világbajnoki és Világliga bronzérmet szerzett.

A rutinos játékos elmondta: Sasa Nedeljkovic személye miatt döntött úgy, hogy Kecskemétre igazol. A KRC-n kívül volt még egy portugál és egy görög ajánlata is. Hozzátette, hogy az elmúlt hetekben jól sikerült a beilleszkedése, nagyon várja már, hogy bemutatkozhasson tétmeccsen is. Az új igazolás a sajtótájékoztató végén átvette a 18-as mezt.