A CEV elnöke biztos a jövő évi Eb sikerében

Két napra Budapestre érkezett az Európai Röplabda Konföderáció elnöke, a szerb Aleksandar Boricic, aki látogatása során magyar állami és sportvezetőkkel találkozik. Emellett vendége volt az M4Sport Sport7fő című műsorának is. A látogatás fő témája természetesen a jövő évi Európa-bajnokság, valamint a sportág magyarországi helyzete.

 

„Nagyon örülök annak, hogy most Budapesten lehetünk, mint a jövő évi női Európa-bajnokság egyik helyszínén – mondta el a sportvezető a televízióban. – Korábban nagyon erős röplabdázó nemzet volt az önöké, volt szerencsém találkozni is a legnagyobb magyar sztárokkal, a férfiválogatottjuk pedig ott volt a sportág első olimpiai tornáján is 1964-ben. Ezt követően ugyan jött egy sikertelenebb időszak, de a szövetségük új vezetése rövid idő alatt komoly sikereket ért el mind a női válogatottal, mind pedig rendezés terén, hiszen többek között két korosztályos Európa-bajnokságnak is a házigazdái voltak, most pedig következhet az eddigi legnagyobb magyarországi esemény.”

Aleksandar Boricic arról is beszélt, hogy ugyan először lesz olyan Eb, amelynek négy társházigazdája lesz, de 2005 óta többnyire két rendezője van a kontinenstornáknak, így ebből a szempontból már komoly tapasztalatokkal rendelkeznek. Emiatt aztán biztos benne, hogy sikeres lesz az Eb négy társszervezővel is.

Az elnök mellett Ludvig Zsolt, MRSZ-főtitkár is a Sport7fő vendége volt, aki arról beszélt, hogy minimum 5000 fő befogadó képességű csarnok az előírás az Eb-rendezésre, s mivel Budapesten szeretnék rendezni az eseményt, így gyakorlatilag csak a Papp László Sportaréna kerülhet szóba.

„Nagy feladat, hogy teltház legyen a mérkőzéseken, ezért aztán minden játéknapon pályára lép majd a magyar csapat. Az Európa-bajnokság előtt az MRSZ megpályázta az idei női Arany Európa Liga négyes döntőjének rendezését, ami remek főpróba lenne az Eb előtt” – mondta el a főtitkár. Természetesen a szövetség önmagában hiába akar sikeres Eb-t szervezni, ehhez egy jó csapat is kell, s az EL a válogatott számára is jó tesztverseny lesz.

 

A téli olimpiára készülő magyar csapat eskütétele után a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián is fogadta a CEV elnökét, aki Lubor Halanda alelnökkel személyesen is ellátogatott a Papp László Sportarénába, illetve a Danubius Hotel Arénába, ahol a tervek szerint a csapatok szállása lesz majd az Eb alatt.

Kedden is komoly programja lesz a küldöttségnek, hiszen reggel Orbán Viktor miniszterelnök is fogadja majd a sport vezetőket, majd az MRSZ székházába látogatnak, ahol sajtótájékoztatót tartanak az elmúlt két nap tapasztalatairól.