Átigazolás: Irina Szmirnova Békéscsabán!

Az olasz élvonalból igazolt röplabdázót a Linamar-BRSE női röplabdacsapata. A szerdai CEV Kupa-visszavágón még nem, a Vasas elleni hétvégi rangadón viszont valószínűleg már játszhat a 190 centiméter magas orosz ütőjátékos, Irina Szmirnova.  

Nemzetközi viszonylatban is jegyzett röplabdázó igazolását jelentették be kedden délelőtt Békéscsabán. Irina Szmirnova az olasz Monza csapatától érkezett a BRSE csapatához. A 26 éves, 190 centiméter magas ütőjátékos az orosz felnőtt válogatottban is bemutatkozott, az U20-as korosztályos Eb-n ezüstéremig jutott, az Uralocska Jekatyerinburg csapatában pedig a Bajnokok Ligájában is szerepelt.

A BRSE hivatalos honlapjának az orosz játékos elmondta, hogy felkészült a kihívásra, ismeri a klub terveit, célkitűzéseit és azért jött, hogy ezek elérésében segítséget nyújtson.

Baran Ádám klubelnök úgy fogalmazott, hogy komoly tárgyalássorozat előzte meg a szerződéskötést és büszke arra, hogy Szmirnovát sikerült megszereznie a Békéscsabának. Hozzátette: mivel négy fronton is érdekelt az együttes, a keretet bővíteni kellett, hisz nem ritka a heti 2-3 találkozó sem. Elég csak példaként említeni az elmúlt hetet, amikor is négy tétmeccset játszott a BRSE.

Az orosz játékossal a szezon végéig állapodott meg a békéscsabai vezetőség. Szmirnova a szerdai CEV Kupa visszavágón még nem léphet pályára, azonban a szombati Vasas elleni bajnoki találkozón már valószínűleg bemutatkozhat.