Rajt előtt a női Extraliga (4.) – dobogós tervek Nyíregyházán

Alaposan bekezdett januárban a Fatum Nyíregyháza együttese: a csapat az első másfél hétben már két mérkőzést megvívott Szlovéniában, a MEVZA-kupában, majd lejátszotta CEV-kupa párharcának visszavágóját is, Belgiumban. Vasárnap pedig indul a magyar bajnokság második szakasza, az Extraliga küzdelemsorozata, és a szabolcsiak éremmel szeretnék zárni a pontvadászatot.

A nyári szünetben szépen erősített az elmúlt évad bajnoki és Magyar Kupa-bronzérmese, és már az ősszel látszott, hogy markáns, ütőképes társaság formálódik Nyíregyházán. Horváth András vezetőedző együttese imponáló magabiztossággal, kilenc győzelemmel és mindössze egy vereséggel nyerte meg csoportját az alapszakasz első körében. Emellett a Magyar Kupában már elődöntős az alakulat, a nemzetközi porondon pedig a tapasztalatgyűjtés mellett már egy bravúros eredmény is összejött január elején. A folytatásban elsősorban a magyar bajnokságra összpontosít majd a Fatum, ugyanis vasárnap rajtol az Extraliga, és március 10-ig tíz komoly erőpróba vár majd a lányokra.

„Az új lebonyolításnak köszönhetően eddig soha nem látott erősségű bajnokság következik, ahol számíthatunk a körbeverésre is, így minden bizonnyal izgalmas küzdelmek után alakul ki a sorrend. Ezzel együtt minimális cél a szezon végén a dobogós helyezés Nyíregyházán. Örülünk annak, hogy az elmúlt években sikerült előrelépnie a csapatnak, és reméljük, ez a sorminta az idén is folytatódik” – mondta honlapunknak a szabolcsiak ügyvezetője, Kósa Árpád.

„A bajnoki kiírásnak köszönhetően nem számít, mi történt eddig, milyen eredmények születtek, gyakorlatilag újra kezdődik a bajnokság – tette Horváth András, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Természetesen valamelyest más lesz a folytatás, ugyanis minden meccs egy-egy rangadó lesz. Most az a feladatunk, hogy a nemzetközi mérkőzések és az utazások után felrázzuk magunkat. Mentálisan erősek vagyunk, így mindenképpen képesnek tartom a csapatot arra, hogy győzelemmel folytassa szereplését a hazai színtéren.”

A Fatum vasárnap 17 órakor, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ellen kezdi meg Extraliga-szereplését a Continental Arénában. Az alapszakasz őszi küzdelmei során Valdezék oda-vissza megverték a szabolcsiakat, és saját otthonukban ezúttal sem lehet más a cél, mint a győzelem.