Nagy sikerrel alapozta meg januári programját a Nyíregyháza

Hosszú utazások és kemény mérkőzések várnak januárban a Fatum Nyíregyháza női röplabdacsapatára, és a kilenc találkozóból álló nagy sorozat rögtön egy hatalmas bravúrral indult. A szabolcsi lányok a MEVZA-kupában 3-1-re nyertek a Maribor ellen!

A csapat kis túlzással szinte fél Európát beutazza az újesztendő első heteiben, és a CEV-kupa belgiumi visszavágója mellett MEVZA-kupa összecsapások, valamint magyar bajnoki és kupa rangadók is várnak a társaságra. Horváth András vezetőedző együttese Mariborban, Beverenben és Bécsben is szerepel, és pénteken sikerült megadni az alaphangot a folytatásra. A Fatum bravúros, 3-1-es győzelmet aratott a házigazda Branik Maribor ellen. A 14-szeres szlovén bajnok négy korábbi meccsét megnyerte ebben a sorozatban, a szabolcsiak azonban nem ijedtek meg tőlük, és a hosszú utazás sem szegte kedvüket. A Branik a kezdő sípszó előtt kétszer annyi pontot szerzett, mint a Nyíregyháza, ennek ellenére az első játszmában végig a Fatum irányított. A szett elején sikerült egy hat pontos előnyt kiharcolni, és ezt a folytatásban tartotta, sőt tovább növelte Horváth András együttese. A lányok nagyszerűen mezőnyöztek, jellemző, hogy a Maribor saját nyitásai után csak az esetek 29%-ban szerzett pontot, míg a Fatum 52%-ban volt eredményes, és lényegesen kevesebb volt a technikai hiba is. Nyerte is a játszmát a Nyíregyháza, ami azért nagy fegyvertény, mert a sorozatban még veretlen Maribor eddig mindössze két szettet veszített. A részsiker szárnyakat adott a csapatnak, és a szlovének egyenlítése után újra ők következtek, előbb 22, majd 19 pontot engedélyeztek neves ellenfelüknek.

A Fatum szombaton – ugyancsak Mariborban – a szintén szlovén, jelenleg a hatodik helyen tanyázó Calcit Kamnik együttesével mérkőzik. A nyírségi együttes egyébként a fejlődés reményében (is) vállalta az indulást a sorozatban, de a péntek esti nagy bravúr után kijelenthetjük, hogy a lányok komolyabb eredmény elérésére is képesek lehetnek. Annál is inkább, mert a nem várt, remek sikerrel a társaság a negyedik helyre jött fel a MEVZA tabelláján.