Heti program: röpiben csütörtökön kezdődik az újév

Ezen a héten is zsúfolt program vár a röplabda honi szerelmeseire: mindhárom női csapatunk pályára lép majd a MEVZA-kupában, leány és fiú ifjúsági válogattunk Európa-bajnoki selejtezőket vív (előbbi ráadásul itthon, Miskolcon), kialakul a női elődöntő mezőnye a Magyar Kupában és folytatódik a férfi NB I is.

 

Nem kell sokat várni az új évben sem az első röplabdaeseményre: csütörtökön a Békéscsaba a Slávia Bratislavát fogadja a MEVZA-kupában, a találkozót pedig a DIGI Sport2 élőben közvetíti. Ugyanebben a sorozatban a Nyíregyháza Mariborba látogat, ahol pénteken a házigazdákkal, szombaton pedig a Calcit Kamnikkal meccsel. A Fatumnak még van esélye a négyes döntőbe kerülésre, de ehhez legalább az egyik találkozójukat meg kellene nyerniük. Az erről már nagy valószínűséggel lemaradó Vasas szombaton Bécsbe utazik, ahol a sereghajtó Sokol Posttal méri össze erejét.

Csütörtökön lesz még magyar érdekeltségű mérkőzés, igaz, nem Magyarországon, hanem Ukrajnában. Ezen a napon kezdi meg ugyanis szereplését Cserkaszijban fiú ifjúsági válogatottunk. Bodonyi Ákos csapatának nem lesz könnyű dolga, hiszen a házigazdák mellett Törökországgal és Grúziával kell összemérnie erejét. Az áprilisi cseh-szlovák közös rendezésű Eb-re a hét csoport győztese mellett a három legjobb második jut ki.

Ugyanez a korosztály a lányoknál péntektől vasárnapig Miskolcon, a Generali Arénában méreti meg magát Portugália, Szlovákia és Törökország csapata ellen. A csoportgyőztesek mellett náluk is kijut még a bulgáriai Eb-re a legjobb három csoportmásodik. A csapat tavaly csak egy hajszállal (rosszabb szettaránnyal) maradt le az első ízben megrendezett serdülő Európa-bajnokságról, a múlt heti MEVZA-tornán pedig hármas körbeverés után (ugyancsak rosszabb szettaránnyal) maradtak le az elődöntőbe kerülésről. Ennyi pech után jár már nekik, hogy a szerencse is melléjük álljon. Reméljük, minél többen jönnek majd el bíztatni a lányokat Miskolcra. A csapat meccsei mindhárom nap 17:30-kor kezdődnek (előtte 15 órától mindig a riválisok mérkőznek) a Generali Arénában (Görgey Artúr utca 19).

Szombaton az is eldől, hogy melyik lesz a negyedik női csapat a Magyar Kupa elődöntőjében, miután a Gödöllő Jászberénybe látogat. Az első meccset a jászságiak 3:0-ra nyerték idegenben. Vasárnap aztán négy mérkőzéssel folytatódik a férfi NB I is: a MAFC a Pécset, a Sümeg a Szolnokot fogadja, a Dunaferr Kaposvárra, a MÁV Előre pedig Kecskemétre látogat.

 

A HETI PROGRAM:
Január 4., csütörtök
18:00 Linamar-BRSE – Slávia Bratislava (szlovák; női MEVZA-kupa); Tv: DIGI Sport2
19:00 Magyarország – Törökország (fiú U18-as Eb-selejtező, Ukrajna)
Január 5., péntek
16:30 Magyarország – Ukrajna (fiú U18-as Eb-selejtező, Ukrajna)
17:30 Magyarország – Portugália (leány U17-es Eb-selejtező, Miskolc)
18:00 Branik Maribor (szlovén) – Fatum Nyíregyháza (női MEVZA-kupa)
Január 6., szombat
17:30 Magyarország – Szlovákia (leány U17-es Eb-selejtező, Miskolc)
18:00 Jászberény – Penta Gödöllői RC (női Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó)
18:00 Sokol Post NÖ (osztrák) – Vasas Óbuda (női MEVZA-kupa)
18:00 Calcit Kamnik (szlovén) – Fatum Nyíregyháza (női MEVZA-kupa, Maribor)
19:00 Magyarország – Grúzia (fiú U18-as Eb-selejtező, Ukrajna)
Január 7., vasárnap
16:00 MAFC BME – Pécsi TE-PEAC (férfi NB I)
16:00 Sümeg – Szolnok (férfi NB I)
17:00 Fino Kaposvár – Dunaferr (férfi NB I)
17:00 HÉP-Kecskemét – MÁV Előre (férfi NB I)
17:30 Magyarország – Törökország (leány U17-es Eb-selejtező, Miskolc)