Békéscsabáé a MEVZA Cup Final Four rendezés joga!

Békéscsaba rendezheti a MEVZA Cup, azaz a női röplabda Közép-európai Kupa négyes döntőjét, ezáltal biztosan lesz magyar csapat a Final Fourban. A sorozatban címvédő békéscsabai klub előzetes tájékoztatása szerint március 9-11. között adnak majd otthont a tornának. Baran Ádám klubvezető úgy fogalmazott, biztos benne, hogy telt ház és remek hangulat várja majd a csapatokat és a szurkolókat Békéscsabán.

A karácsonyi ünnepeket követően, szerdán döntöttek Bécsben a Közép Európai Liga négyesdöntőjének rendezéséről. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület vezetésének nem szegte kedvét a tavalyi kudarc, amikor vitatható körülmények között Zágrábnak ítélték a rendezést, így idén újra beadta pályázatát a klub, még magasabb szintű szakmai tartalommal – áll a Linamar-BRSE közleményében.

Korábban kérdéses volt, hogy egyáltalán el tud-e készülni a projekt a megadott határidőig, hiszen olyan szintű fizikai és adminisztratív terhet ró a klubmenedzsmentre a négy sorozatban való szereplés, a sikerekhez szükséges stabil anyagi háttér biztosítása, illetve azon sportágfejlesztési program megalkotása, melynek eredményként lehetőség van immár a TAO-s források realizálására. Ezek fényében pedig még édesebb a siker, az, hogy az erőfeszítéseket siker koronázta.

A BRSE január végére ígért részletes tájékoztatást az esemény kapcsán, amelynek előzetes időpontja: 2018. március 9-11.

Addigra ismert lesz a program és szinte az összes gyakorlati információ.

“Hazai pályán védhetjük meg címünket!” – kezdte bejelentését Baran Ádám a klub elnöke. “Óriási siker ez, nemcsak a klubnak, hanem a városnak és az egész magyar röplabdázásnak. Már tavaly is többen jelezték, hogy a BRSE pályázata rendezést érdemlő volt, csalódásként éltük meg, hogy nem Békéscsabán volt az esemény. A hír megkoronázása az idei esztendő erőfeszítéseinek, sokszor nehéz körülmények között kellett maradandót alkotnunk. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy megvalósíthassuk elképzelésünket, akár anyagi támogatással, de akár csak egy biztató üzenettel. Nemrég közöltem a csapattal és a stábbal a hírt, akik hatalmas lelkesedéssel és örömmel fogadták. Győzni szeretnénk!

Végezetül úgy gondolom, ennél a bejelentésnél kevés szebb évzárással tudtunk volna kedveskedni szimpatizánsainknak. Biztos vagyok benne, hogy telt ház és remek hangulat lesz, Békéscsaba kiváló házigazdája lesz az eseménynek.” – zárta gondolatait a klubvezető.