Nagy siker volt az I. Óvodai Zsinórlabda Nap

Hétfő reggel nagy gyerekzsivajra lehettek figyelmesek, akik a Békéscsabai Városi Sportcsarnok felé vették az irányt. Buszok jöttek-mentek, apró palánták sorakoztak a sportcsarnok bejáratánál, hogy aztán birtokba vegyék a küzdőteret. A Békéscsabai Röplabda SE szervezésében, a Magyar Röplabda Szövetség támogatásával először valósult meg az óvodásoknak szervezett program.

Az egész délelőtt tartó rendezvényen 8 pályán játszottak a kicsik, csak a játék öröméért. Az eredményt nem számolták, minden óvoda több csapatot indított és csapatonként két 10 perces játékot játszhatott. Egyesületünk maroklabdákkal, ásványvízzel, pólókkal és különböző ajándéktárgyakkal kedveskedtek a résztvevőknek, és a kicsik legnagyobb örömére megjelent az MRSZ utánpótlás bajnokságaiból már ismert kabalanyuszi is.

A közel 400 óvodás nagyon élvezte a játékokat, az óvodapedagógusok és edzőink szerint is kiváló kezdeményezés a zsinórlabdázás megismertetése a gyerekekkel már ilyen fiatalon. A BRSE tervei szerint a következő hasonló eseményre jövő tavasszal kerül sor.

A programban résztvevő óvodák listája:

Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda
Hajnal – Lenkey – Jázmin Utcai ÁMK
Százszorszép Művészeti Bázisóvoda
Hajnal – Lenkey – Jázmin Utcai ÁMK
Békéscsabai Tündérkert Óvoda I. (Fő u. 8.)
Békéscsabai Tündérkert Óvoda II. (Szegfű u. 11.)
Békéscsabai Tündérkert Óvoda III. (Szegfű u. 87-89.)
Szigligeti utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda
Lencsési Óvoda Zöldovi
Lencsési Óvoda Manóvárovi
Lencsési Óvoda Napsugárovi
Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Óvoda
Mackó – Kuckó I. (Orosházi u. 2.)
Mackó – Kuckó II. (Orosházi u. 56.)

Az eseményről készült videót ide kattintva tekinthetik meg