Novemberben és decemberben is strandröplabda!

Idén sem állt meg a hazai strandröplabdaélet a tél beköszöntével. A BME sátrában novemberben és decemberben is rendeztek egy-egy tornát a Breakout Hungary főszervezői.

 

November 12-én került megrendezésre az első fedett Breakout a 2017-es őszi szezonban. A versenyre való hatalmas érdeklődést mi sem mutatja jobban, mint pár statisztikai adat: több, mint 100 meccs, közel 4500 szerzett pont és 48 nevezett páros. Női, férfi és vegyes kategóriában mérkőzhettek meg egymással a strandröplabda szerelmesei.

Mivel egy napon volt lebonyolítva minden kategória, kicsit feszített volt a tempó, de sikerült mindenkinek kellemesen vagy éppen nagyon elfáradnia. A női kategóriában 12 páros nevezett, a harmadik helyen Kiss Viktória, Győri Panni kettős végzett, második lett a Haász Judit, Tóth Rozita páros a győzelmet pedig Katona Janka és Sákovics Virág szerezte meg.

A férfiaknál a harmadik helyet a Szalai Tamás, Máté Tamás kettős kaparintotta meg, a második helyen a Kreizinger László, Gyurik János kettős futott be és a bajnok ezúttal Marton Tamás és Ardon András lett, akik előző nap találtak egymásra és indultak el véletlenszerűen összeállva.

A vegyes kategóriában elképesztő létszám, húsz páros nevezett, itt harmadik helyen Kovács Dóra és Barakonyi László, a másodikon a Sákovics Virág és Pető Levente kettős végzett és Kovács Eszter, valamint mestere, Gubik János diadalmaskodott.

 

December 16-án, szombaton, Magyarország első időalapú lebonyolítású SIDE OUT versenye került megrendezésre, a szervezők ugyanis szerettek volna egy kis újdonsággal szolgálni a hazai strandröplabdás világban. „A lebonyolítás meg lett fűszerezve egy úgy nevezett focus zone nevű extra koncentrációt követelő tényezővel. Ez egy nagyon új terep volt számunkra, ezelőtt még senki nem csinált ilyet így féltem is a lebonyolítástól, de nagyon gördülékenyen lement a 3 órás verseny és a versenyzők ez idő alatt folyamatosan játszottak és elfáradtak a végére” – mondta el ezzel kapcsolatban Bartók Tamás.

A lebonyolítás lényege a következő volt:
– Két-két pálya állt rendelkezésre a fiúknak és a lányoknak.
– Idő alapú kiesés volt, ami azt jelenti, hogy 3 órás a rendezvény és bizonyos idő intervallum után mindig kiestek párosok, akiknek a legkevesebb szerzett pontja volt az idő leteltével.
– Voltak úgynevezett FOCUS ZONE-ok (minden órában kettő), azaz dedikált 10 percek, amikben sokkal jobban kellett koncentrálni, mivel ebben az időintervallumban szerzett pontok duplán számítódtak, így aki az elején kicsit lemaradt, könnyedén fel tudott kapaszkodni ha koncentrált.

Először az első egy óra után estek ki csapatok, aztán a második óra után, s az utolsó egy órában már csak a legjobbak maradnak bent. A továbbjutó és kieső csapatoknak is volt 1-1 pálya így aki kiesett, az is játszhatott még.

A hölgyeknél 5 páros nevezett így ők végig játszották a 3 órát SIDE OUT lebonyolításban, ami fárasztó volt elmondásuk szerint, de jó edzésnek bizonyult. A végső elszámolás nagyon szorosan alakult ugyanis a harmadik helyezett 100 ponttal a Szokol-Humay Dea, Vercseg Zsuzsi kettős lett, egy ponttal lemaradva a dobogó második fokáról, ahova 101 ponttal a Bélányi Boglárka, Kovács Eszter duó állhatott fel. A trónt ismét a Katona Janka, Sákovics Virág kettős hódította el, akiknek 134 pontja lett.

A férfiaknál 10 páros nevezett így két 5 csapatos csoportban játszottál le az első órát és az első 3-3 páros jutott be a második körbe. Onnan megint kiesett 3 páros és a maradék három jutott be az utolsó, döntő fordulóba, ahol körmérkőzés által 15 pontos szettekkel döntötték el, hogy ki nyeri az első SIDE OUT versenyt.

Szép mezőny gyűlt össze tele, országos bajnokságon is induló párosokkal. A döntőbe végül Bóka Gergely és Nirnsee Krisztián, Kovács Boldizsár és Koch Normann, valamint Krekk Zoltán és Bartók Tamás jutott be.

Krekk és Bartók mindkét mérkőzését megnyerte (15:12 és 15:13), így végül ők végeztek az első helyen, míg Bóka és Nirnsee 15:11-re győzött Kovács és Koch ellen, így előbbiek lettek a másodikak utóbbiak pedig a harmadikak.