Történelmi szerda előtt a Pénzügyőr röplabdázói

Történelmi mérkőzésre készül a Pénzügyőr férfi röplabdacsapata. A 2016/2017-es évad bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes együttese első nemzetközi kupatalálkozóját vívja szerdán 19 órától a Sport XI. csarnokban, a Challenge Kupa első fordulójában ráadásul nem kisebb ellenfél, mint az orosz Gazprom-Ugra Szurgut vár a magyarokra.

Az elmúlt évadban nagyot alakított a Pénzügyőr a magyar mezőnyben, és ennek köszönhetően lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa magát a nemzetközi porondon is. A fővárosiak aztán alaposan belehúztak, ugyanis egy neves, igen erős csapattal küzdhetnek meg a továbbjutásért.

„Valóban nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk tisztességesen teljesíteni és megnehezíteni az oroszok dolgát – mondta honlapunknak a PSE vezetőedzője, Weczera Csaba. – Úgy érzem, sikerült jól felkészülnünk az elmúlt évi orosz bajnokság hatodik helyezettjéből, és nyugodtan mondhatom, hogy a kilátogató nézők egy igazi sztárcsapatot láthat majd. A szerb válogatott feladó, Mitic, valamint honfitársa, Krsmanovic minden bizonnyal ellenünk is ízelítőt ad majd tudásából, és a többiek is kiváló játékosok. Megvan a taktikánk, reméljük, sikerrel járunk. A műtétje után lábadozó Szalai Szabolcson kívül mindenki bevetésre kész.”

„Én abban bízom, hogy kiszolgáljuk majd szurkolóinkat, és senki nem bánja meg, hogy kilátogat majd a mérkőzésünkre” – tette hozzá Bagics Balázs csapatkapitány.

A találkozót a DIGI Sport1 csatorna közvetíti, de aki a helyszínről szeretné megtekinteni a találkozót, az most ne a Pénzügyőr csarnokba menjen, mert a meccset a Sport XI-ben (Budapest, XI. kerület, Kánai út 2.) rendezik.