Alaposan kicentizte, de végül győzött a Vegyész

Az osztrák Waldviertel volt a Vegyész RC-Kazincbarcika ellenfele vasárnap a MEVZA.kupában. A házigazda VRCK magabiztosan szerzett 2:0-s vezetést, de aztán elvesztette a harmadik, majd a ráadásban a negyedik (25:27) szettet is. A döntő játszmában aztán óriási izgalmak után, ott is jócskán túlórázva (21:19) csikarták ki a győzelmet.

 

Férfi MEVZA-kupa:

Vegyész RC-Kazincbarcika – Waldviertel (osztrák) 3:2 (16, 21, -20, -25, 19)

Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 400 néző. V: Höger, Porvazník.

VRCK: Páez 2, Milev 13, Banai 12, Szabó 18, Mészáros 26, Juhász 8. Csere: Gebhardt Á., Dudás (liberók), Toronyai, Gebhardt N., Blázsovics 1. Vezetőedző: Daniel Oravec.

URW: Peciakowski, Boff 10, Keller 11, Gabdullins 39, Plizga 4, Siwczyk 9. Csere: Tille (liberó), Hahn, Schober 1, Bartos 2, Berger 3. Vezetőedző: Zdenek Smejkal.

Daniel Oravec: – Tegnap nagyon jól játszottak az osztrákok a Kranj ellen, de ma két szettig az történt a pályán, amit mi akartunk. A harmadikban nem nyitottunk jól, a negyedikben sok hibát vétettünk, talán fejben is elfáradtunk egy kicsit. Örülök a győzelemnek, gratulálok a játékosaimnak, bár hat pontot akartunk szerezni a hazai tornánkon, nem pedig kettőt. Szurkolóinknak köszönjük a biztatást, ami nagyon kellett az ötödik játszmában.

Zdenek Smejkal: – Játszottunk már tegnap itt egy meccset, mégis, mintha először jártunk volna a teremben, nem igazán tudtuk “belőni” a pályát. Sok nyitást rontottunk, az ötödik szettben is, ez pedig meg is bosszulta önmagát. Összességében viszont nem panaszkodhatunk, mert négy pontot szereztünk, aminek köszönhetően előrébb léptünk a tabellán.

(forrás: vrck.hu)