Elutazott az Eb-re ülőröplabda-válogatottunk

Szombat reggel utazott el a horvátországi Porecbe, a hétfőn kezdődő és szombaton záruló Európa-bajnokság helyszínére férfi és női ülőröplabda-válogatottunk.

 

A hölgyeknél kilenc válogatott indul a kontinensviadalon, s a csapatokat egy négyes és egy ötös csoportba osztották, ahol a csoportelsők egyből az elődöntőbe kerülnek, a második és a harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak a négy közé kerülésért. A negyedik helyezettek és az ötödik körmérkőzést játszik a 7-9. helyért.

A mieink a házigazda Horvátországgal, Finnországgal és Szlovéniával kerültek egy csoportba, s jó esélyük van a hatba kerülésre, amelyhez elég lehet mindössze egy találkozót megnyerniük. Ha ez sikerül, akkor már mindenképpen válogatottunk legeredményesebb kontinensviadalát zárnák, hiszen eddig a hetedik hely volt a legjobbjuk.

NŐI VÁLOGATOTTUNK CSOPORTMÉRKŐZÉSEI:
11.06 18:30 Horvátország – Magyarország
11.07 15:30 Magyarország – Finnország
11.08 15:45 Magyarország – Szlovénia

A női válogatott kerete: Juhász Veronika, Kovács Adrienn, Molnár Nikoletta, Nebehaj Barbara, Szabó Éva, Szabó Zita, Szabóné Sipos Éva, Szilágyi Erzsébet, Szűcs Gyuláné, Werkman Viktória. Szövetségi kapitány: Raska Gyula, másodedző: Kiss Bertold.

 

Férfiválogatottunkra jóval nehezebb feladat vár, egyrészt, mert ott tizenhárom válogatott nevezett, s itt a mezőnyt három hármas és egy négyes csoportra osztották, ahonnan az első kettő jut be a legjobb nyolc közé, a negyeddöntőbe. Akiknek nem sikerül továbbjutnia, azok a nőkhöz hasonlóan körmérkőzést játszanak a 9-13. helyért.

A mieink éppen a négy tagú csoportba kaptak besorolást, ráadásul Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Grúzia társaságában. Közülük kellene kettőt legyőzni a továbbjutáshoz, ami nem lesz éppen egyszerű, de a csapat nagyon elszántan készült a kontinensviadalra.

FÉRFI VÁLOGATOTTUNK CSOPORTMÉRKŐZÉSEI:
11.06 12:00 Magyarország – Szerbia
11.07 11:45 Magyarország – Bosznia-Hercegovina
11.08 10:00 Magyarország – Grúzia

A férfi válogatott kerete: Bernáth Csaba, Domina József, Gergencsik János, Kertész Róbert, Kovács László, Mányák Attila, Peres János, Raska Gergely, Veleg Krisztián, Zarándi Szabolcs. Szövetségi kapitány: Jerome Dumas, másodedző: Nagy Ákos.

 

Az Eb-n dr. Árpás Krisztina személyében egy magyar játékvezető is szerepelni fog.