Nagy Eszter is a bajnokcsapatban folytatja

Tovább bővült a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE kerete, hiszen a klub megállapodott a válogatott centerrel, Nagy Eszterrel, aki már hetek óta a csapattal készül.

A 26 éves, 187 cm. magas játékos Budapesten a Közgáz együttesénél ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd a Vasasnál folytatta pályafutását. Ezt követte három és fél év az Amerikai Egyesült Államokban, míg a tavalyi idényben a német élvonalban szereplő 1. VC Wiesbaden gárdájánál szerepelt. Eszter kezdő játékosa volt a World Grand Prix győztes és EB szereplő magyar nemzeti csapatnak. Mivel a májusban műtött Bodnár Dorottya teljes felépülésére még várni kell, így a bajnoki címvédőnél mindenképp szükséges volt egy center leigazolása.

„Mindig is csodáltam azt a hangulatot, mely a békéscsabai klubot körülvette. Rengeteg néző jár a meccsekre, a városban imádják a röplabdát az emberek. Az egyesület felépítése, céljai és nem utolsósorban az eredményei egyedülállóak, szeretnék részese lenni a további sikereknek. Alberto Salomoni szakmai munkája garancia számomra a fejlődésre, már a válogatottnál is remekül dolgoztunk együtt. Örülök, hogy itt lehetek, mindent megteszek, hogy segítsem a BRSE csapatát!” – mondta Nagy Eszter.

A játékos a 2017/2018-as szezon végéig szóló megállapodást írt alá, melyben szerepel egy olyan kitétel, hogy külföldi csapatba az átigazolási időszak végéig szabadon távozhat – adta hírül a BRSE hivatalos Facebook-oldala.