Ukrajna, Macedónia és Svájc ellen a 2019-es Eb-ért

Az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) megtartotta a 2019-es Európa-bajnokságok selejtezőinek sorsolását. A nőknél társházigazdaként már a döntő mezőnyének tagjai vagyunk, a férfiaknál viszont kiderült, hogy kiket kell majd legyőznünk az Eb-re való kijutáshoz.

 

Az erősebbik nemnél négy válogatott rendezőként, illetve további nyolc az idei Eb-ről kvalifikálta magát. A többi nevezőt hét négyes csoportra osztották, ahonnan a csoportgyőztesek és az öt legjobb csoportmásodik jut ki a belga-francia-holland-szlovén közös rendezésű, 24 csapatos kontinensviadalra.

A mieink Ukrajnával, Macedóniával és Svájccal kerültek egy selejtezőcsoportba. Az ukránok, akikkel az idei Európa Ligában is egy csoportban szerepeltünk, a 18., a macedónok a 21., a svájciak pedig a 35. helyen állnak az európai ranglistán, míg a mieink a 31-ek.

Fontos még, hogy a tagállamok nyomására a CEV elvetette a jövő januári időpontot a selejtezőkre. A sorozat augusztus 15-én kezdődik, s négy fordulót le is játszanak a hónap folyamán. Az utolsó két meccsre kerül csak sor 2019 januárjában.