Otthon tartotta a kupát a Gödöllő

Immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Gödöllőn az Ádám László női röplabda emléktornát, ahol ezúttal három élvonalbeli csapat mérte össze erejét.

 

A torna, a csapatkapitányt, Széles Petrát nélkülöző házigazdák és az MTK összecsapásával indult, s a fővárosi kék-fehérek 1:0-ra és 2:1-re is vezettek, de a hazaiak mindkétszer egyenlíteni tudtak, a döntő szettben pedig a győzelmet is kiharcolták. A második találkozót a budapesti csapat a torna esélyesének számító Jászberénnyel vívták, s utóbbiak magabiztosan nyerték is az első játszmát, a másodikban azonban megsérült válogatott centerük, Pintér Andrea, s ez megzavarta őket. Ezt kihasználva az MTK egyenlített, majd a mérkőzést is megnyerte. A tornagyőzelem a Gödöllő–Jászberény összecsapáson dőlt el, ahol nagy csatában – a második játszmában 21:24-ről fordítva – végül a házigazdák nyertek 3:0-ra.

A torna után érthetően, elégedetten nyilatkozott idősebb Grózer György, a hazaiak vezetőedzője: – Úgy érzem, hogy jó úton haladunk. A két mérkőzés megnyerésén és a tornagyőzelmen kívül leginkább annak örülök, hogy az a négy 14-16 éves játékos, akiket a gödöllői utánpótláscsapatokból hoztunk fel a felnőtt kerethez, ők is megállták a helyüket két erős NB I-es csapat ellen is. Úgy gondolom, hogy teljesen felesleges légiósokra költeni a pénzt, amikor a saját utánpótlásunkban is ilyen tehetségek vannak. – A Németországból hazatért szakember ezzel arra célzott, hogy a hazaiaknál Halla Gréta, Király Anna, Tettamanti Virág és Vecsey Fanni is jelentős szerepet kapott a két találkozón.

EREDMÉNYEK:
Penta-GRC – MTK 3:2 (-18, 22, -21, 19, 10)
Jászberényi RK – MTK 1:3 (19, -23, -13, -22)
Penta-GRC – Jászberényi RK 3:0 (21, 26, 22)

A XVIII. ÁDÁM LÁSZLÓ EMLÉKTORNA VÉGEREDMÉNYE:
1. Penta-Gödöllői Röplabda Club 5 pont
2. MTK Budapest 4 pont
3. Jászbrényi RK 0 pont

LEGJOBB JÁTÉKOSOSOK:
Lakatos Enikő (GRC)
Takács Bernadett (MTK)
Halla Petra (JRK)

Mácsár László külön díja:
Nagy Kitti (GRC)