Férfi NB I: Magabiztosan nyert a bajnok Dunaújvárosban

A férfi NB I második fordulójának nyitó mérkőzésén a bajnok Fino Kaposvár Dunaújvárosba látogatott, és Demeter György csapata három játszmában győzött. Győzelemmel kezdte a Magyar Kupát a bajnoki éllovas Kazincbarcika is.

 

Dunaferr SE – Fino Kaposvár 0:3 (–20, –18, –21)

Dunaújváros, 200 néző. V: Pőcze, Bátkai-Katona.

Dunaferr: Csizmadia 1, Laczi 5, Flachner 5, Kiss M. 7, Bohnicsek 14, Tomanóczy B. 2. Csere: Hartyányi (liberó), Matyiák 3. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Fino: Nagy J. 9, Keen 3, Horváth K. 2, Vajda 10, Kalmár 8, Gallin 11. Csere: Pápai (liberó), Szabó Barna 3, Szabó Bence, Bögöly 3. Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:4, 13:16, 14:21. II. játszma: 5:8, 13:16, 17:21. III. játszma: 8:5, 14:16, 18:21.

Tomanóczy Tibor: – Érvényesült a papírforma, de előbbre léptünk a kazincbarcikai meccs óta, úgyhogy gratulálok a csapatnak. Kicsit nagyobb rutinnal és bátorsággal akár még szettet is nyerhettünk volna.

Demeter György: – A mérkőzés elején a hazaiak nagyon fegyelmezetten játszottak, és csak a játszma közepén tudtuk átvenni az irányítást. Ettől kezdve viszont kihasználtuk a feljavult nyitásainkat és végig a mi akaratunk érvényesült. Ettől függetlenül a hazai szurkolók is jól szórakozhattak, mert a dunaújvárosi fiatalok is szépen küzdöttek.

 

FÉRFI MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC 3-0 (12, 23, 18)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 300 néző. V.: Vári, Árpás.
Vegyész: Toronyai, Gebhardt N., Banai, Árva, Blázsovics, Juhász. Csere: Gebhardt Á., Dudás (liberók), Szabó, Palánkai-Omoshebi, Milev, Mészáros, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.
MÁV Előre: Tóth A., Balogh, Németh Zs., Neukum, Halász, Stefanovics. Csere: Nagy Á. (liberó), Takács. Vezetőedző: Németh Ödön.

Daniel Oravec: – Jól kezdtünk, majd kicsit megtorpantunk, a vendégek pedig bátrabban játszottak. A harmadik szettben még hidegek voltak a frissen beálltak, de ahogy bemelegedtek, nem volt gond, és végül sikerült nyerni három szettben.

Németh Ödön: – Az első szettben mintha a buszban lettünk volna, de aztán megnyugodtak a srácok, és elkezdtek játszani. A második és a harmadik szett is rendben volt, utóbbiban sok nyitást rontottunk, ezért nem lehetett szorosabb. Nekünk azonban nem a Vegyészt kell megverni, de tapasztalatszerzésnek mindenképpen jó volt ez a meccs, és a srácok megmutatták, tudnak ők is röplabdázni.