A junior Eb-n lesz az idei edzői továbbképzés

A Magyar Röplabda Szövetség és a Szakmai Kollégium idén Győrben, a női junior Európa-bajnokság első két napján tartja majd idei edző továbbképzését.

2016. évi Edző továbbképzés
1. Dátum: 2016. augusztus 27 – 28. (szombat, vasárnap)
2. Helyszín: Győr, Széchenyi István Egyetem (cím: Győr, Egyetem tér 1)

3. Program, augusztus 27. (szombat) ELMÉLET (Egyetem, F terem)
9.00 -10.15 regisztráció (ld. 5. pont)
10.15–10.30 Megnyitó – Ludvig Zsolt MRSZ főtitkár
10.30-13.00 Elméleti előadás
13.00 – 13.30 Szendvics ebéd (a szervezők biztosítják)
(Az ebéd a továbbképzés helyszínén lesz)
13.30 -17.00 Szekcióülések
18.00 – HUN-GER U19 EB döntő csoportmérkőzés

Program, augusztus 28. (vasárnap) GYAKORLAT (Egyetem, Kosárcsarnok)
9.00 -10.15 regisztráció (ld. 5. pont)
10.15–10.30 Megnyitó – Ludvig Zsolt MRSz főtitkár
10.30 – 13.00 Gyakorlati bemutató
13.00 – 13.30 Szendvics ebéd (a szervezők biztosítják)
(Az ebéd a továbbképzés gyakorlati helyszínén lesz)
13.30 – 17.00 Gyakorlati bemutató
18.00 – HUN-SRB U19 EB döntő csoportmérkőzés
Pontos program, előadók később!

4. A továbbképzésen való részvétel és a mérkőzésekre történő bejutás DÍJMENTES, az edzői engedélyért folyamodók a Szezononkénti engedély díját kell, hogy befizessék (Versenykiírás 13. sz. melléklet):

5. A 2011-2012-es bajnoki évtől már csak az újonnan kiadott igazolványok érvényesek. Azoknak a kollégáknak, akik az elmúlt években nem váltották ki az igazolványukat, azoknak ennek megszerzéséhez és kiadásához az alábbiak szükségesek.
(Akik előzetesen NEM küldték be az MRSZ irodába!)

Edzői Igazolvány:
• A NYÁB-13 Edző Nyilvántartó lap (Teremröplabda) kitöltése (kitöltési útmutató letölthető az MRSZ honlapjáról a Dokumentumok/Nyomtatványok menüpontnál)
Fénymásolatot NEM fogadunk el!
Nyomtatvány lesz a továbbképzés adminisztrációján, díja 100,-Ft/db!
• 2db 3 hónapnál nem régebbi igazolványkép
• A szakképesítést igazoló oklevelek/bizonyítványok fénymásolata
• Esetleges felmentésekre vonatkozó kérelem (Képesítési Szabályzat 5.11. pontja alapján)

Az Edzői Igazolvány kiállítása
új, valamint lejárat utáni cserénél 500,- Ft/db,
elvesztés, megrongálódás esetén 5.000,- Ft/db
Szezononkénti engedély (edzői igazolványok érvényesítéséhez):
• A NYÁB-23 Szezononkénti engedélykérő lap (Teremröplabda) kitöltése (kitöltési útmutató letölthető az MRSZ honlapjáról a Dokumentumok/Nyomtatványok menüpontnál)
Nyomtatvány a letölthető az MRSZ honlapjáról a Dokumentumok/Nyomtatványok menüpontnál.
Nyomtatvány lesz a továbbképzés adminisztrációján is!
• A szezononkénti engedély díj (MRSZ Díjfizetési táblázata alapján) befizetésének igazolása
Előre utalással vagy a helyszínen készpénzben fizetve!
A Szezononkénti engedély díja a 2016-2017-es szezonra 5.000.-Ft/fő

********************************************

A Szakmai Kollégium tájékoztatója az Edzői licencekről és a továbbképzésről

Aki nem igényel Teremröplabda Edzői Igazolványt és a szezonra szóló engedélyt sem kívánja kiváltani, azonban részt kíván venni a Továbbképzés előadásain, annak is díjmentes a részvétel. Ezen személyek – végzettségüket igazolva – a szezon közben bármikor, – szezononkénti engedély befizetésével – igényelhetnek Edzői engedélyt.
Az augusztus 27-28-i továbbképzés két napos lesz. Az edző kollégák választhatnak, melyik napon szeretnének részt venni, de ajánlott mindkét nap részt venni.
Lehetőség van szállás foglalására:
Széchenyi István Egyetem Külső Kollégium, 9023 Győr, Mészáros L. u. 18-20.
Két és háromágyas szobák foglalhatók 7080 Ft/szoba/éj + IFA áron.
Kapcsolat: Németh Szilvia Igazgatási ügyintéző/ Szállásügyintéző
Széchenyi István Egyetem Egyetemi Szolgáltató Központ – Egyetemi Kollégium (9026 Győr, Egyetem tér 1.)
Tel.: Hegedűs Gyula Kollégium: +36 96/ 503-448
Külső Kollégium: +36-96/ 613-774
E-mail: szallas@sze.hu, nemeth.szilvia@sze.hu

A Továbbképzésen való részvétel kötelező minden felnőtt és utánpótlás korosztályban engedélyért folyamodó szakembernek (az MRSZ által kiírt versenyeken résztvevő csapatok edzőire vonatkozik a kötelezettség).

Természetesen hivatalos igazolással (munkahelyi, orvosi) távol maradó kollégák, amennyiben korábban az Edzői engedély iránti kérelmüket eljuttatták a Szövetség részére is megkapják az engedélyt, amelynek érvényessége a pót-továbbképzés(ek) idejéig lesz korlátozva 2016. december 31-ig.

A pót-továbbképzés(ek)en már csak azok a személyek vehetnek részt, akik a 2016.08.27-28.-én megtartandó továbbképzés alól hivatalos igazolással kértek felmentést, új engedélykérelmek benyújtására ekkor már nincs lehetőség. A hivatalos kérelmeket írásban a hunvolley@hunvolley.hu e-mail címre kérjük elküldeni, vagy az MRSZ címére megküldeni, a felmentésre okot adható igazolással együtt.

Tájékoztatjuk továbbá a Kollégákat és a Sportszervezeteket, hogy a Versenykiírás módosításának következményeként, a Képesítési szabályzat ide vonatkozó rendelkezései is megváltoztak. Mivel az „Extraliga” jelenleg nem került bevezetésre, az MRSZ Képesítési Szabályzat 5.5 pontja nem létező bajnoki osztályra utal, így automatikusan az 5.6. pont érvényes, amely az NB I-es csapatoknál végzett edzői tevékenységre vonatkozóan, minimum sportedzői végzettséget ír elő, amely az Edzői szabályzat alapján „B” kategóriának felel meg. Tehát elegendő ezen végzettség, nem szükséges szakedzői oklevél az engedélyhez. Természetesen a szakedzői végzettséggel rendelkezők „A” licencet fognak kapni, mely szintén érvényes.

A sportszervezeteknél másodedzői tevékenységet végző sport szakemberek részére a vezető edzőnek előírt kategóriánál egy szinttel alacsonyabb végzettséggel lehet tevékenységet ellátni (NB I-ben „C” kategória, sportoktatói végzettség). Mérkőzés közbeni, előre nem látható, a vezető edző további feladatait megakadályozó történések (rosszullét, kizárás, stb.) esetén a mérkőzés további részében a másodedző – a I. játékvezető engedélyével – átveheti a vezető edző feladatait. (Figyelem! A sportszervezet következő mérkőzésen azonban már csak az a „másodedző”, vagy sportszakember helyettesítheti a vezető edzőt, aki rendelkezik az adott mérkőzés kategóriájához tartozó licenccel).

Azon személyeknek, akik semmilyen edzői végzettséggel sem rendelkeznek, vagy nincs az adott kategóriához szükséges végzettségük, a továbbképzésen az edzői tanfolyamra (OKJ, felsőfokú) való beiratkozásról szóló hivatalos igazolás bemutatásával megkapja az engedélyt, azzal a feltétellel, hogy amennyiben nem végzi el azt, akkor az edzői igazolványt és a licencet visszavonja az MRSZ. Egyéb kérdésekben a Képesítési szabályzat ide vonatkozó rendelkezései a mérvadóak. (5.11. pont)