44 perc alatt nyerte meg első mérkőzését a Fino bajnokcsapata

Mindössze 44 percre volt szüksége a bajnokcsapatnak ahhoz, hogy megnyerje az új évad első találkozóját a férfi röplabda NB I-ben. A Fino legénysége a nyolc emberrel érkező Debrecent látta vendégül a városi sportcsarnokban, és a várakozásoknak megfelelően magabiztos, 3:0 arányú győzelmet aratott. A hajdúságiak összesen 23(!) pontot szereztek. A MAFC jó játékkal fektette két vállra az újonc székesfehérváriakat, akik a látottak alapján önmagukat is okolhatják a vereségért. A vasárnap délután másik két mérkőzésén sem borult a papírforma: a Pénzügyőr Sümegen, a Kecskemét pedig hazai pályán, a Szolnok ellen gyűjtötte be a három pontot.

 

Fino Kaposvár SE – Debreceni EAC 3:0 (8, 5, 10)

Kaposvár, 300 néző. V.: Pőcze, Nagy L.

Kaposvár: Horváth K. 13, Vajda 5, Kalmár 11, Nikolov 2, Nagy J. 6, Keen 10. Csere: Pápai, Kiss M. (liberó), Bögöly 4, Kulcsár 1, Szabó Bence 2, Szabó Barna 5. Vezetőedző: Demeter György.

Debrecen: Adorján, Pallós, Kusnyér, Nagy A., Remete 10, Szikszai 2. Csere: Kubik (liberó), Kiss I. 1. Vezetőedző: Fodor Antal.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:1, 16:5, 21:5. II. játszma: 8:1, 16:4, 21:5. III. játszma: 8:4, 16:6, 21:8.

Demeter György: Örülök a győzelemnek, de a Debrecen túl könnyű ellenfélnek bizonyult, így nem derülhetett ki, hogy hol tartunk. A csütörtöki, dunaújvárosi találkozó valószínűleg mérvadóbb lesz.

Fodor Antal: Sokat kivett belőlünk a hosszú út, és a sérültjeink sem jöttek rendbe, és jól tudtuk, hogy nem lesz könnyű a dolgunk a bajnok otthonában. Ez a mérkőzés tapasztalatszerzésnek feltétlenül jó volt a folytatás előtt.

 

Sümegi RE – Pénzügyőr SE 0:3 (-14, -23, -18)

Sümeg, 150 néző. V.: Halász T., Mezei.

Sümeg: Kaposi, Balla Sz., Árva, Nagy P., Csike, Óhidi. Csere: Sárközi (liberó), Péter B. Vezetőedző: Tamás Zoltán.

Pénzügyőr: Török P., Rozgonyi, Kiss D., Jánossy, Kiss N., Bokor G. Csere: Bán (liberó), Szalai Sz., Rása, Balogh M. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Tamás Zoltán: A múlt heti mérkőzéshez képest összeszedettebbek voltunk. Meg kell becsülni, ha el tudunk jutni a végjátékig.

Weczera Csaba: Voltak hullámvölgyeink, de időben túl tudtunk rajtuk lépni, így sikerült megszereznünk a három pontot. Három meghatározó játékosunk, Bagics Balázs, Kecskeméti Péter, Takács Gergely is hiányzott sérülés, illetve betegség miatt, de pótolni tudtuk őket a pályán, és kiváló hozzáállással tudtunk nyerni.

 

HÉP-Kecskeméti RC – Szolnoki Röplabda Akadémia 3:0 (20, 12, 14)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. 400 néző. V: Árpás, Szabó P.

Kecskemét: Török R., Kunert, Kovács Z., Gacs, Krupánszky, Szabó M. Csere: Deák (liberó), Pesti, Vocskó, Leiner. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Szolnok: Guzmics, Fülöp, Tóth G., Gönczi, Tamasi, Kholmann. Csere: Farkas R. (liberó), Varga Z., Szabó P. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Szasa Nedeljkovics: – Más teher alatt játszottuk le a mostani meccset. Ugyan Dávid Zoltán nélkül álltunk fel, de sikerült megvalósítani, amit egész héten gyakoroltunk. Persze, még sokat kell dolgoznunk, hogy úgy játsszon a csapat, ahogyan azt én szeretném, de még bőven van erre időnk.

Gulyás Ferenc: – Természetesen tisztába voltunk azzal, hogy megfiatalított csapatunk nincs egy súlycsoportban a Kecskeméttel, de úgy szeretnénk játszani a továbbiakban, ahogyan az első szettben. A másik kettőt viszont gyorsan el kell felejtenünk, mert az nem röplabda volt.

 

MAFC-BME – MÁV Előre SC 3:0 (19, 24, 15)

BME-sportközpont, 50 néző. V: Bátkai-Katona, Kiss Z.

MAFC: Eke 5, Posztós 6, Kun 6, Szabó B. 12, Schildkraut 3, Tar 5. Csere: Varga D., Tari (liberók), Farkas T. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

MÁV: Előre: Balogh P. 4, Stefanovics 7, Németh Zs. 3, Neukum 6, Halász 3, Tóth A. 4. Csere: Nagy Á., Takács M. (liberók), Nagy B., Szőke, Náhol. Vezetőedző: Németh Ödön.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 1:9, 6:12, 13:12, 20:17, 24:19. II. játszma: 7:5, 7:9, 8:12, 12:17, 15:18, 21:22, 22:24. III. játszma: 4:2, 10:5, 13:6, 16:7, 18:8, 18:11, 24:13.

Schildkraut Krisztián: – Gratulálok a csapatnak, egész héten erre készültünk. Ha a többi meccsen is így koncentrálunk, és ilyen lelkesen játszunk, ahogyan most, akkor annak meg is lesz az eredménye.

Németh Ödön: – Megérdemelten győzött a MAFC, mi pedig kétszer is elszalasztottuk a lehetőséget, hiszen az első játszmában 12:3-ra, a másodikban pedig 24:22-re vezettünk, mégsem tudtunk élni vele.