Hat magyar páros is a főtáblán, Bibionéban

Ezen a hétvégén rendezik meg hagyományosan, az olaszországi Bibionéban, az úgynevezett őszi „Beach Volley Marathont”. A jelentős pénzdíjazású strandröplabda-versenyen rendszerint több száz versenyző indul, s köztük már jónéhány éve magyar versenyzők is felbukkannak.

 

Idén közel harminc honfitársunk nevezett a különböző kategóriákban (a páros mellett hármas és vegyes négyes szerepel a programban), köztük olyan nevek is, mint az idén negyedik országos bajnoki címét begyűjtő Lakatos Enikő és Lutter Eszter, vagy a két évvel ezelőtt a férfiaknál ob-első Soós Izsák.

Pénteken a párosok selejtezőivel kezdődött a program, a nagyjából 150 férfi és 80 női párost 32-es táblákra osztották be, s ezekről harcolhatták be magukat a versenyzők a szombati 32-es táblára. Ahhoz hogy pörgős legyen a verseny több mint hatvan pályát építettek fel a tengerparton, s ekkor csak egy játszmára mentek a találkozók. Az időjárás nem volt éppen a legkegyesebb, bár a beígért egész napos eső szerencsére elmaradt, de így is erős szél és borongós, hideg idő fogadta a versenyzőket, csak néhány órára sütött ki a nap.

A kedvezőtlen körülmények ellenére a mieink jól szerepeltek: a Lakatos/Lutter páros az első fordulóban erőnyerő volt, ezt követően pedig három mérkőzésen 8, 13, illetve ismét 8 pontot engedélyeztek az ellenfeleknek, így egyenes ágon jutottak a főtáblára, ahol e remek teljesítménynek köszönhetően az első kiemeltnek járó helyet kapták meg.

Ugyancsak egyenes ágon jutott tovább a nőknél a tavalyi bronzérmes Dénesi Brigitta, aki jelenlegi párjával, Győri Pannival az idei ob-n megszerzett ötödik hely után négy győzelemmel abszolválták a mai küzdelmeket. A vigaszágról jutott a fináléba az idei bajnokságon ugyancsak a 16-os döntőben szereplő Katona Janka és Sákovics Virág, illetve Kaszás Nóra és Sipos Regina.

A férfiaknál az ob-fináléról éppen csak lemaradó Kovács Boldizsár és Lukács Róbert szintén veretlenül masírozott a nap folyamán, Soós Izsák és Krekk Zoltán viszont szerencsés vesztesként lehet ott a szombati főtáblán. Erről viszont sajnos hajszállal lemaradt az idei U18-as Európa-bajnokságon 9. helyig jutó Hajós Artúr és Stréli Bence.

A bibionei tornán párosban eddig kilencedik helyezés volt a legjobb magyar eredmény, a többi versenyszámot is tekintve pedig férfi hármasban volt már ezüstérmes magyar csapat, mégpedig a most is a résztvevők között lévő Farkas Tamás, valamint Jánossy Bálint, Vocskó Máté és csereként Kunert Mátyás.