Belehúzott az újonc – négy külföldi a Haladás színeiben

Öt új játékossal erősödött az elmúlt időszakban a Haladás Szombathely NB I-es újonc női röplabdacsapata. A Kaposvárról igazolt fiatal feladó, Bagyinka Fanni mellett négy idegenlégióst szerződtettek a vasiak: a két szerb ütőjátékos, Milana Reljic és Andrea Kalman után két center is igent mondott az ajánlatra. A bosnyák válogatott Ajla Paradzik és az amerikai Nicole Kinser a másik három játékoshoz hasonlóan egy plusz egy éves szerződést kötött a klubbal.

Ajla Paradzik ajánlólevele igazán jól mutat: a 23 éves, 189 centis center, 2011-től Brckóban, a Bimal-Jedinstvo csapatában játszott, amellyel hatszor szerzett bosnyák bajnoki címet, négyszer volt kupagyőztes, szerepelt a Bajnokok Ligájában és a CEV Kupában is. Ráadásként 2011 óta tagja a bosnyák felnőtt válogatottnak.

A 190 centis Nicole Kinser októberben lesz 23 éves, és egy kis Kansas-beli városból, Hugotonból származik. Egyetemi tanulmányait a Western Michigan University-n végezte. Két hete érkezett Európába végzős amerikai röplabdásokkal a maribori draftra, ott csaptak le rá a szombathelyiek. Vele lett teljes a Haladás Szombathely 2017/2018-as szezonra készülő kerete. Az új szerzeményeken kívül Merklin Ferencné, Bokor Laura, Fazekas Szilvia, Horváth Dóra, Mohl-Benesóczky Anna, Dancsecs Nikolett és a két liberójátékos, Zoltán Anna, valamint Farkas Barbara tagja az együttesnek, amely immár komolyabb célokat is megfogalmazhat, mint a bennmaradás.

A lányok az elmúlt hétvégén az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem társulatával játszottak három felkészülési mérkőzést. Az első meccset 3-2-re nyerték, aztán 2-1-re, majd 3-2-re maradtak alul. A Haladás legközelebb Székesfehérváron lép pályára felkészülési tornán.

(Fotó: haladasvse.hu)