Véget ért a Vasas Óbuda kunhegyesi edzőtábora

Kunhegyesen edzőtáborozott a Vasas Óbuda bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes női röplabdacsapata.

 A lányok alaposan megszenvedtek az egyébként minden igényt kielégítő sportcsarnokban, hiszen talán a felkészülés legnehezebb időszaka az alapozás második hete. A napi három étkezés, két edzés monotóniát egy szerda délelőtti strandolás, valamint egy péntek délutáni, játékos verseny törte meg, de így is igen fáradtan érkezett haza a csapat szombat kora délután – olvashattuk a szakosztály honlapján.

„Minden a tervek szerint halad” – adott rövid helyzetjelentést az első két hétről a csapat vezetőedzője, Jókay Zoltán, akinek már komoly tapasztalata van az alapozások megfelelő felépítésében. – Túl vagyunk az első, izomlázas szakaszon, mostanra kezdenek a lányok nagyjából egy szintre kerülni. Nagyon szépen dolgozott a társaság az első két hétben, elégedett vagyok azzal, amit eddig láttam.”

Hozzátette, a kunhegyesi egy hét nagyon hasznos volt, hiszen megfelelő környezetben tölthettek együtt egy teljes hetet, és nemcsak ő ismerte meg a lányokat, hanem ők is egymást. A folytatással kapcsolatban megjegyezte, a következő hét még igen keménynek ígérkezik, hiszen napi két edzéssel folytatódik a munka, azt követően viszont beáll a csapat a szokásosnak nevezhető menetrendre, azaz az iskolásoknak már csak napi egy edzés lesz.

Ami már biztos, a Vasas az első felkészülési tornáját Jászberényben vívja szeptember 15-én és 16-án.