U18-as Eb: Hajósék bravúrgyőzelme az olaszok ellen

Csütörtökön már a csoportmérkőzések is megkezdődtek az oroszországi Kazanyban zajló U18-as strandröplabda Európa-bajnokságon. A fiúknál óriási bravúrt vitt véghez Hajós Artúr és Stréli Bence, miután legyőzték a tornán hatodik kiemelt olasz ellenfelüket.

 

A srácok első csoportmeccsüket Mattia Bottolo és Alberto Di Silvestre ellen vívták, s nagy küzdelemben, de végül 21:17-re nyerték az első játszmát. Aki azt gondolta volna, hogy ezt követően az olaszok majd megrázzák magukat, az bizony alaposan meglepődhetett, mert a második szettet már nagyon simán, 21:12-re hozták a magyar fiúk, ezzel a nap egyik legnagyobb meglepetését elérve.

Pénteken délelőtt a 11. cseh, délután pedig az a 22. kiemelt szerb páros lesz majd a mieink ellenfele, amellyel a siófoki ifjúsági olimpiai selejtezőn már kétszer is megmérkőztek a fiúk: a csoportmeccsek során mérkőzéslabdáról kaptak ki, viszont másnap, a továbbjutásért már 2:0-ra győzni tudtak. Mai teljesítményük alapján akár a csoportgyőzelemre is lehet esélyük, amivel automatikusan a legjobb 16 közé kerülnének.

A lányoknál Tátrai Nikolett és Tóth-Lakits Petra az első helyen kiemelt orosz párossal kezdett, s szenvedett 2:0-s vereséget (14, 11), délután pedig a 16. kiemelt svájciakkal mérték össze erejüket, de sajnos ezt a találkozót sem sikerült megnyerniük (12, 13). Rájuk pénteken még egy török páros vár, amennyiben azt a meccset sikerül megnyerniük, úgy bejutnak a legjobb 24 közé.