Tizennégy ország versenyzői indultak a strandröplabda Eötvös Kupán

Immáron negyedik alkalommal került megrendezésre az Eötvös Kupa strandröplabda tornája. A lányok küzdelmeit Hajdúnánáson, a fiúkét Hajdúböszörményben rendezték, s összesen kilenc korosztályban osztottak érmeket. A versenyre 14 országból érkeztek strandröplabdázók.

 

A hölgyek U12-es korosztályában a Gödöllői RC játékosai Ligárt Anna és Kristóf Dóra – akik már az idei U14-es OB-n is szép sikert arattak 4. helyükkel – diadalmaskodtak, a döntőben visszavágva az elődöntőbeli vereségért a tavalyi negyedik miskolci Bátori Panna, Határ Héli kettősnek, míg a bronzérmeket a szerb Lara Zigic és Dragana Korolija vehették át.

Az U14-es kategóriában a Miskolci Sportiskola sportolói, Nagy Flóra és Vincze Panna utasították maguk mögé a mezőnyt, megelőzve a szerb Tara Bukvic – Miljana Gunjaca és a határ romániai oldaláról érkező Antonia Condure – Denisza Karacsonyi párosokat.

Az U16-os kategóriában a Bakony-Balaton Röplabda Akadémia színeiben induló Vasvári Eszter és Vasvári Zsófia végig nagyarányú győzelmeket aratva vehették át a szép kupákat, nagyméretű érmeket és a Hajdúnánás Önkormányzata által felajánlott, helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagot, amelyet a többi kategória győztesei is megkaptak. A képzeletbeli dobogó két másik fokára két romániai páros került, a középsőre az Andreea Simu – Bianca Toma, az alsóra Gagyi Emese Angyalka – Kerezsi Barbara.

Az U18-osoknál komoly magyar–román verseny alakult ki. Végül az Ikrényi DSK versenyzői, Horváth Dóra és Tóth Laura lettek az elsők, akik korábban kikaptak a második helyen végző nyíregyházi Szilágyi Csenge – Tóth Dalma kettőstől. A harmadik helyre az idei korosztályos román bajnok Zeynep Koc, Irina Elena Kosinski ért be, akik Bukarestből érkeztek.

Az U20-as kategória aranyérmei messzire utaznak, egészen Vanuatuig. Vanuatu a Csendes-óceán délnyugati részén, Melanéziában, Új-Kaledóniától északkeletre, a Korall-tenger keleti szélén található. Az onnan érkező válogatott sportolók, Loti Joe és Sherysyn Toko meggyőző fölénnyel győztek. A második helyet az U18-ban bronzérmet szerző Zeynep Koc és Irina Elena Kosinski vehették át, míg a bronzérmeket a tavalyi bajnok román Madalina Pura, Giulia Blaj nyakába akasztotta Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere.

A felnőtt női mezőnyben sokáig megállíthatatlanul menetelt az itt is induló vanuatui páros, akik dél körül még legyőzték a későbbi bajnok kettőst, de aztán a döntőbe jutásért vívott találkozón váratlan vereséget szenvedtek az Eötvös DSE sportolóitől, Dr. Kovács Katalintól és Almási Nórától így ebben a kategóriában bronzérmesek lettek. A döntőben a debreceniek ellenfele a vigaszágról döntőbe jutó Czene Adrienn (Gödöllői RC) és Császár Norina (UTE) voltak, akik legyőzték a hajdúságiakat. A dolog érdekessége, hogy Császár Norina tavaly, Czene Adrienn pedig tavalyelőtt nyert már Eötvös Kupát.

 

Az erősebb nemnél az U14-es kategóriában a Dinamo Bukarest párosa, Kosinski Carol-Gabriel és Tanase Radu győzött. Az ezüstérmek tulajdonosai a Pénzügyőr SE játékosai, Sándor Bernát és Suba Róbert Márk lettek. A bronzérmek Kunhegyesre kerültek, Ardai Attila és Molnár Balázs szerezték meg őket.

Az U17-eseknél fehérorosz győzelem született, a maloritai Vladiszlav Szergejevics Vicsurov és Nyikita Kazbekovics Badtijev állhattak a dobogó legfelső fokára. Második helyezést ért el Kurely Mózes és Szoboszlai Botond megelőzve Csukás Ádámot és Gyulai Ádámot.

A férfi felnőtt mezőnyben két szlovák páros állhatott a dobogóra. A legmagasabb fokra Adrián Červeny és Patrik Marčoka, a legalacsonyabbra Juraj Vetrecin és Zoltán Šipoš. Közéjük ékelődött az ukrán Erik Kopcha, Oleksandr Sologub.

Az Eötvös Kupa 2017. augusztus 25-27. között a teremben folytatódik.