Elkészült a Magyar Kupa sorsolása

Elkészült az MRSZ-ben a Magyar Kupa 2017–2018. évi sorsolása és ágrajza. A címvédő szolnokiak a debreceni Pénzügyőr és a TFSE párharcának győztesével, a nőknél a Békéscsabának viszont vagy Miskolcra (DVTK), vagy pedig Balatonfüredre kell utazniuk a nyolc közé kerülésért.

 

A férfiaknál 18, a nőknél 19 csapat jelentkezett (az NB I-eseknek kötelező volt), ami emelkedést jelez az elmúlt évekhez képest, azaz az alacsonyabb osztályú egyesületek részéről is megnőtt az érdeklődés a sorozat iránt. A férfiaknál olyan városok csapatai is jelentkeztek, mint Miskolc, Nyíregyháza, Szeged és Székesfehérvár, míg Debrecenben a DEAC mellett a Pénzügyőr SE-Debrecen is indulni fog. Ha utóbbiak továbbjutnak a TFSE ellen, akkor ismét láthatunk majd egy Szolnok–Pénzügyőr találkozót, mint a legutóbbi kiírás döntőjében.

A nőknél az Eger, a Székesfehérvár és a Balatonfüred is indul, de két miskolci és kaposvári csapat is pályára lép. A címvédő Békéscsaba ellenfele a DVTK és a Balatonfüred párharcának győztese lesz, míg a döntős Vasas ellenfele a RÖAK.Kaposvár és a MÁV Előre továbbjutója.

A selejtezőket október 15-ig, a nyolcaddöntőket november 19-ig kell lejátszani. A döntőt viszont az elmúlt években megszokotthoz képest egy hónappal később, március 17-18-án rendezik a tervek szerint.

 

A párosításokat és az ágrajzot az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

Magyar Kupa 2017-2018