Munkában a bajnokcsapat!

Megkezdte a felkészülést a következő szezonra Fino Kaposvár bajnoki címvédő röplabdacsapata. Demeter György együttese szinte teljes kerettel állt fel az évad első tréningjén, ahol egyelőre az állóképesség javításán volt a fő hangsúly. A klubvezetés egyértelmű célként tűzte ki a duplázást a szezon végére.

„A szezon előtt mindenképpen az erőgyűjtés az elsődleges feladat, de a technikai alapok megerősítése, újradolgozása, felfrissítése ugyancsak fontos dolog lesz. Az első héten még könnyebb dolguk lesz a fiúknak, de a jövő héttől az erősítés és a technikai elemek gyakorlása, nehezített körülmények közötti végrehajtása kerül a középpontba” – fogalmazott Demeter György vezetőedző.

A jó állóképességre pedig szükség is lesz az előttünk álló szezonban, hiszen kemény mérkőzések várnak majd a kaposváriakra. A közvetlen riválisok jól erősítettek a nyáron, így várhatóan az utóbbi évek egyik legkiélezettebb bajnokságát láthatják majd a szurkolók.

Mindig is azt hiányoltuk, hogy kevés a jó csapat a felnőtt bajnokságban és egy 3:0-ás, 55 perces mérkőzésért nem fognak kijönni a nézők. Most több olyan párosítás lesz, amire azt gondolom, hogy érdemes lesz kijönni, hiszen rangadó lesz a javából. Ez mindenképpen a röplabdát szolgálja, mi állunk elébe ennek a kihívásnak” – mondta dr. Borbély Csaba ügyvezető.

A címvédő keretében több változás is történt a nyáron. Négyen is távoztak, a helyükre pedig többek között a Bajnokok Ligája-győztes Nagy Pétert igazolta a vezetőség. A 33 éves válogatott ütőnek a jó játék mellett, a fiatal tehetségekre is ügyelnie kell majd a pályán. A 17 esztendős Horváth Kristóf Kecskemétről tette át a székhelyét Kaposvárra, a minél eredményesebb szereplés reményében. Az új szezon első edzésén ott volt a liberó posztra igazolt Pápai Péter is. A bolgár Galin Nikolov pedig a tervek szerint kedden érkezik, vele lesz majd teljes a rekordbajnok kerete.

Közben pedig a felkészülési mérkőzések programja is szépen alakul. A Fino csapata a tervek szerint jövő hét végén a Pécs, valamint a Székesfehérvár együttesével találkozik majd, de a tervek között szerepel két horvát csapat elleni összecsapás is.