Dobi Edina Békéscsabára igazolt

Nem mindennapi bejelentéssel indította a hetet a Linamar-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület: a bajnoki címvédő a 2017/2018-as szezonra szerződést kötött Dobi Edinával, a magyar válogatott centerével.

A 29 éves, 190 cm magas sportoló a békéscsabai klub honlapjának elmondta: korábbi nyilatkozatai során beszélt már arról, hogy nem zárja ki a hazatérés lehetőségét. Az elmúlt években is voltak megkeresései Magyarországról, de ezek különböző okok miatt nem konkretizálódtak. Hozzátette, nem levezetni jött haza, remek erőben van, jó játékkal kívánja segíteni a BRSE csapatát céljainak elérésében! Mint mondta, meggyőzte az a koncepció, amit felvázolt Baran Ádám klubelnök, illetve Alberto Salomoni vezetőedző személye is garancia a magas szintű szakmai munkára.

“Tudom, hogy Békéscsabán nagyon szeretik az emberek a röplabdát, sokszor van telt ház a mérkőzéseken és remek a hangulat. Alig várom, hogy személyesen is átélhessem mindezt.” – zárta gondolatait a válogatott center, aki szerint szemmel látható, hogy a magyar röplabdázás jelentős fejlődésnek indult, mindezt egyrészt a válogatott sikerei szimbolizálják, másrészt pedig a Békéscsaba remek nemzetközi szereplése, amivel letette névjegyét Európában.

Baran Ádám, a Linamar-BRSE elnöke is elmondta véleményét Dobi Edina leigazolásáról: Békéscsaba a magyar röplabdázás fellegvárává vált az elmúlt évek során, számos hazai és nemzetközi sikerrel. Most újabb mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen eddig a legjobb magyar játékosok kizárólag külföldi klubokban gondolkoztak, nem tűnt reálisnak a hazatérésük. Mi igyekszünk megfordítani ezt a folyamatot is. A BRSE jó híre, stabilitása, távlati céljaink immár lehetővé tették, hogy a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar játékost tudjuk leszerződtetni. Edina a legjobb korban van, játékával, tapasztalatával sokat fog segíteni nekünk.

Dobi Edina Egerben kezdett röplabdázni, majd szinte élvonalbeli tapasztalat nélkül került 20 évesen az Egyesült Államokba, ahol 3 éven keresztül az egyetemi bajnokságban játszott. Ezt követően Európa több bajnokságában is megfordult, Belgium, Franciaország, Németország, legutóbb pedig Azerbajdzsán volt állomáshelye. A center jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt szezonokban csapataival játszott a Challenge és a CEV Kupában, míg tavaly az Azerrail Baku csapatával a Bajnokok Ligájában vitézkedett.