Történelmi Lakatos-Lutter és Bagics arany az ob-döntőn

A Lupa-tónál vasárnap befejeződött a strandröplabda országos bajnokság döntője. A nőknél új rekordot felállítva Lakatos Enikő és Lutter Eszter sorozatban negyedik bajnoki címét szerezte meg, míg a férfiaknál Nacsa Gábor és Bagics Balázs nyakába került az aranyérem – utóbbi ugyancsak új csúcsot elérve ötödször végzett az első helyen a férfiaknál.

 

A reggeli elődöntőkben is folytatódott az ob-döntőt jellemző meglepetés sorozat. A férfiaknál például az idén két ob-fordulóban is döntőt játszó Benkő Balázs és Oláh Botond elvérzett Kiss Dániel és Takács Gergely ellenében. A másik ágon viszont a dunaújvárosi győztes Bagics és Nacsa magabiztosan került fináléba Jánossy Bálinttal és Vocskó Mátéval szemben. A bronzmeccsen aztán a fiatalok magabiztosan nyerték az első játszmát, azonban nem véletlenül volt korábban kétszer is bajnok Vocskó: a másodikat ők húzták be és végül a döntő játszmában a bronzérmet is elcsenték a fiatalok orra elől.

A nőknél Lakatos és Lutter könnyedén jutottak a döntőbe a Háfra-testvérekkel szemben – mióta 2014-ben összeálltak, egyetlen hazai verseny volt, ahol nem jutottak el a fináléig –, Szabó Dorottya és Tóth Eszter viszont alaposan megizzadt a 2013-ban bajnok Kiss-testvérek, Regina és Viktória ellen. Mi több, a döntő szettben Kisséknek 14:11-nél három meccslabdája is volt, ám végül így is előbbiek harcolták ki a finálét.

Kissék aztán a bronzzal vigasztalódtak, míg a döntőben parádés labdameneteket is láthattunk: Szabó és Tóth másfél szetten keresztül tartotta a lépést a címvédővel, de az utóbbi időben külföldi versenyeken is pallérozódott címvédők a végén rend szerint felül tudtak kerekedni, így sorozatban negyedszer is megnyerték az aranyérmet, amire a magyar strandröplabdázás történetében még nem volt példa.

A férfiaknál Bagics és Nacsa szintén két, de egészen szoros játszmában győzték le Takács Geriéket, s így előbbi ötödik (elsőként a férfiak között – hasonló teljesítményre csak Nyári Virág volt képes a nőknél), utóbbi második bajnoki címét ünnepelte a Lupa Beachre kilátogató szép számú közönség előtt.

ferfi_donto_eredmenyek

ferfi_donto_vegeredmeny

noi_donto_eredmenyek

noi_donto_vegeredmeny