Strandröplabda ob: egyből összecsapnak a bajnoknők Dunaújvárosban

Túl vagyunk a selejtezőkön, a strandröplabda országos bajnokság dunaújvárosi állomásán. Ennek végén négy-négy páros örülhetett mindkét nemben, hogy felkerült a 16-os főtáblára. A nőknél magabiztosan menetelt a 2013-as bajnok Kiss-testvérpár, Regina és Viktória, a férfiaknál azonban végül visszalépett a korábban ugyancsak ob-győztes Kaszap Tamás és Nagy Péter.

 

Utóbbinak leginkább az idei U20-as bronzérmes Kalmár Ákos és Szabó Péter örült, akik játék nélkül jutottak tovább, viszont aztán fennakadtak a harmadik kiemelt Balogh Marcellen és Ghazal Jamilon. Az első négy kiemelt közül Pordán Áron és Szabó Gábor, valamint Bán Balázs és Mészáros Zoltán is továbbjutott, nem sikerült azonban ugyanez az első kiemelt Marton Tamásnak és Szalai Tamásnak, akiket Kovács Boldizsár és Lukács Róbert ejtett ki.

A lányoknál ugyancsak búcsúzott a selejtező második kiemeltje, Marczin Daniella és Zolnai Vanda, akik az U20-as bajnok Harmat Borbálától és Orbán Orsolyától kaptak ki. A többieknek azonban sikerült igazolniuk a papírformát, így Szokol-Humay Dea és Vercseg Zsuzsanna, Dénesi Dalma és Tóth Réka, valamint a 2013-as bajnok, s három év után újra összeálló Kiss Regina és Kiss Viktória is továbbment.

Utóbbiakra ráadásul nagy falat vár, hiszen az első fordulóban a regnáló bajnoknőkkel, lakatos Enikővel és Lutter Eszterrel kell szembenézniük. Szombaton reggel kilenckor kezdődnek a küzdelmek a Szalki szigeten, Dunaújvárosban és nagyjából este nyolc felé érnek véget. De a versenyen akadnak más programok is: lesz itt halászléfőző fesztivál és koncertek is, úgyhogy érdemes kilátogatni a Duna partjára.

férfi_selejtező_eredmenyek

női_selejtező_eredmények

férfi_főtábla

női_főtábla

lebonyolítás

(Fotó: Szőcs Pál/SzPortfotók)