Meccsnap: magyar-francia 8.10-kor

Jön a franciák elleni mérkőzés a magyar válogatott számára az FIVB World Grand Prix-sorozat ausztráliai négyes döntőjében, Canberrában. A tét a fináléba kerülés.

Canberrában tíz perccel múlik majd el délután négy óra, amikor a magyar női röplabda-válogatott pályára lép a franciák elleni elődöntőben. A mérkőzés előtt a szövetségi kapitányok számára tartottak egy gyors sajtóbeszélgetést, amelyen mind a magyar, mind a francia csapatot irányító szakvezető Alberto Salomoni és Felix Andre is bizakodva tekintett a szombati meccs elé.

Alberto Salomoni, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy nagyszerűen teljesített a csapat a selejtező során, de ugyanez igaz a franciákra is, akik szintén veretlenek eddig a sorozatban. Az olasz szakember azt is hozzátette, hogy a magyar válogatott készen áll arra, hogy bejusson a döntőbe, még akkor is, ha egy rendkívül erős ellenfél vár rá a szombati nap során.

Ez az első alkalom, hogy Franciaország részt vesz a World Grand Prix-sorozatban. Újoncként a lehető legjobb teljesítménnyel szeretnénk előrukkolni – kezdte mondandóját Felix André, a franciák szövetségi kapitánya. – Egy nagy építkezésbe kezdtünk, ami a csapatunkat illeti, a célunk az, hogy 2024-re, az olimpiára, amit reményeink szerint majd Párizsban rendeznek, egy igazán ütőképes női válogatottunk legyen. A magyarok elleni elődöntőre visszatérve, a legerősebb ellenfelet kaptuk, de mindenképp nyerni szeretnénk.

A magyar válogatott centere, Dobi Edina szerint a legnehezebb meccs következik a World Grand Prix-n a csapat számára. Elmondta azt is, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy miért nem ők lettek az első kiemeltek, most ugyanis a legfontosabb, hogy a franciák elleni elődöntőt megnyerje a csapat.

#fivbgrandprix #hunfra #hajramagyarokDobi Edina: a legnehezebb meccs következik a World Grand Prix-nA kiemelés igazságtalanságán már túlvannak a magyar csapat játékosai, akik gőzerővel készülnek a franciák elleni elődöntőre, a World Grand Prix két veretlen együttesének találkozójára. A válogatott centerét a péntek esti edzés után kérdeztük…

Közzétette: Magyar Röplabda Szövetség – 2017. július 21.

 

A magyar válogatott egyik legponterősebb játékosa, Szakmáry Gréta is nyilatkozott honlapunknak az elődöntő előtt. A német bajnok Schwerin új igazolása elmondta, hogy négy nap után jól esett már a válogatottnak az edzés. A franciák elleni meccset pedig mindannyian nagyon várják már és szeretnének döntőbe jutni.

#fivbgrandprix #hunfra #hajramagyarokSzakmáry Gréta bizakodó az elődöntő előttA német bajnok Schwerin új igazolása elmondta, hogy négy nap után jól esett a válogatottnak az edzés, még az utolsó is, ami több mint kétórás volt. A franciák elleni meccset pedig mindannyian nagyon várják már 🙂

Közzétette: Magyar Röplabda Szövetség – 2017. július 21.

 

Egymás ellen az utóbbi időben többször is találkozott a két válogatott. A legutóbbi két összecsapást, a tavaly augusztusi barátságos (3:0) meccset és a 2014-es hazai Eb-selejtezőt (3:1) a franciák nyerték. Legutóbb 2014. május 25-én sikerült legyőznie a válogatottnak a gallokat, akkor 3:0-ra idegenben:

Női röplabda Eb-selejtező
2. kör, 3. forduló, Moulins (Franciaország)
Magyarország–Franciaország 3:0 (22, 21, 15)
Moulins, 400 néző. V: Fischer (német), Sabroso Moratilla (spanyol)
Magyarország: Tálas, Vacsi 9, Dobi 11, Liliom 9, Sándor 12, Horváth D. 8. Cs: Lévai (liberó), Pallag, Szombathelyi. Szövetségi kapitány: Jan de Brandt
Franciaország: Bauer 5, Jupiter 13, Fedele 8, Druenne 6, Faesch 4, Mortreux 6. Cs: Ortschitt (liberó), Nowak, Menet-Hauer, Delabarre. Szövetségi kapitány: Magali Magail

Érdekesség, hogy abból a magyar csapatból csak hárman vannak most itt Ausztráliában: Tálas, Dobi és Pallag, míg a franciából egy játékos sem maradt hírmondónak.

Közvetítés a magyar-francia World Grand Prix-mérkőzésről: az FIVB youtube csatornáján – előzetes információnk szerint – lesz online élőképes közvetítés, ami erre a linkre kerül majd fel: https://www.youtube.com/user/videoFIVB/