Szetteket és mérkőzést is nyernének a magyar fiúk a győri EYOF-tornán

Július 23-án, az ünnepélyes megnyitóval kezdődik meg Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, melynek programjában a röplabda is helyet kapott. Házigazdaként mindkét magyar válogatott ott lesz majd a mezőnyben. A mérkőzéseket a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában rendezik.

„A felkészülés elég jól halad előre, ahogy közeledünk az EYOF-hoz, annál jobban játszik a csapat, és bízom benne, hogy a nagyon várt eseményre már teljesen összeszokunk – mondta honlapunknak a magyar válogatott 17 esztendős játékosa, Kiss Máté, aki a Fino Kaposvár SE tagjaként az idén felnőtt és junior magyar bajnoki címet is szerzett. – Magamtól a legjobb teljesítményemet várom, hiszen ez egy nagy lehetőség, hogy megmutassuk, mit tudunk. Természetesen hatalmas élmény lesz egy olimpián szerepelni. Remélem, minél előrébb végzünk majd a csapattal.”

A magyar fiúk az Európa-bajnok Csehországgal, Oroszországgal és Lengyelországgal kerültek egy négyesbe. A csoportmeccseket hétfőtől szerdáig rendezik, ahonnan az első kettő az elődöntőbe jut, a harmadik és negyedik pedig az 5-8. helyért játszhat. Egy napos szünetet követően pénteken jönnek az elődöntők, szombaton pedig a helyosztók, azaz függetlenül az elért eredménytől minden válogatott öt meccset vív.

„Az oroszokkal és a lengyelekkel már játszottunk a tavaszi, szintén győri Európa-bajnokság csoportkörében, és úgy gondolom, ha jól játszunk, meg tudjuk őket szorongatni, sőt, a lengyeleket akár meg is verhetjük – folytatta a fiatal reménység. – A csehekkel már sokszor játszottunk a MEVZA keretein belül, le is győztük őket, úgyhogy most is meglephetjük ezt az együttest. Bízom benne, hogy szetteket, esetleg meccseket nyerünk majd ebben az erős mezőnyben.”

A fiúk csütörtökig Dunaújvárosban edzőtáboroznak, aztán mindenki hazamehet egy napra pihenni, szombaton pedig a nagyon várt eskütétel következik, immár a fővárosban. Ezután pedig irány Győr, kezdődhet az EYOF!

A magyar fiúcsapat csoportmeccsei
Július 24. 16:30 Magyarország – Oroszország
Július 25. 16:30 Magyarország – Csehország
Július 26. 16:30 Magyarország – Lengyelország