Ez lesz a program Siófokon

Elkészült a siófoki strandröplabda CEV szatellit-verseny és az ifjúsági olimpiai selejtező lebonyolításának programja. A legzsúfoltabb nap a péntek lesz, amikor 36 mérkőzést játszanak le a Beach Arénában.

 

A hivatalos versenyprogram csütörtökön 14 órakor kezdődik, a selejtezőkkel. Természetesen szerda délután már a selejtezőben érdekelt párosoknak jelen kell lenniük a regisztráción, illetve csütörtökön, 9:30-kor egy hivatalos edzőmérkőzésre is sor kerül, ahol a bírók, labdaszedők, lapozók, satöbbi tartanak főpróbát. A találkozón egyébként a háromszoros magyar bajnok Lakatos Enikő és Lutter Eszter mérkőzik majd meg a lipóti A-kategóriás versenyen ezüstérmes Háfra testvérekkel, Dominikával és Orsival.

Utóbbiak a délutáni selejtezőben is érdekeltek lesznek, csakúgy, mint a férfiaknál Kiss Dániel és Takács Gergely. A lányoknak várhatóan skót, a fiúknak ukrán ellenfelük lesz, de persze ez attól is függ, hogy mindenki megérkezik-e a regisztrációra. Nyolc-nyolc mérkőzést rendeznek, s a párharcok győztesei folytatják majd a főtáblán, amelynek küzdelmei pénteken reggel 9 órakor kezdődnek, s a tervek szerint este 9-kor kezdődnek majd az utolsók.

Ezen a napon 20 női és 16 férfi meccs szerepel a programban. Ezen a napon a selejtezők eredményeitől függően hat-nyolc magyar párosnak – Bagics Balázs és Meszlényi Tamás, Kiss Nicholas és Soós Izsák, Benkő Balázs és Oláh Botond, Dénesi Brigitta és Győri Panna, Lakatos Enikő és Lutter Eszter, valamint Szabó Dorottya és Tóth Eszter, illetve győzelem esetén a selejtezősök – szurkolhatunk.

Szombaton ugyancsak reggel 9-kor kezdődnek a mérkőzések, de ekkor már az ifjúsági olimpia selejtezősei is pályára lépnek. A fiúknál az újdonsült U18-as és U20-as MEVZA-győztes hajós Artúr és Stréli Bence, míg a lányoknál Tátrai Nikolett és Tóth-Lakits Petra küzd majd a továbbjutásért lengyel, holland, szerb és bosnyák ellenfelével. Ezen a napon a felnőtt hölgyek be is fejezik szereplésüket: a női döntő várhatón 19 órakor kezdődik.

Vasárnap is reggel 9-kor rajtol a program az olimpiai selejtezőkkel, 11-től a férfi elődöntők, 13 órától pedig az ifjúsági olimpia selejtezőjének döntőjét rendezik. A torna a 16 órakor kezdődő férfi döntővel zárul.

A versenyre egyébként minden nap ingyenes a belépés, csak a strandbelépőt kell megvenni a Beach Clubba. A verseny helyszíne az MLSZ Beach Aréna (Siófok, Petőfi sétány 3.).

Siófok_program