Pihenés a nagy feladatok előtt

Szakmáry Gréta nagyon büszke a csapatra, Dobi Edina pedig mindhárom meccset megnyerné a World Grand Prix harmadik csoportjának következő tornáján, Caracasban.

 

A vasárnapi, Mexikó elleni 3:0-s győzelmet követően ünnepelt, majd hétfőre jól megérdemelten szabadnapot kapott a magyar női röplabda-válogatott Aguascalientesben. A társaság kedden helyi idő szerint késő este, magyar idő szerint éjszaka repül át két átszállással Caracasba, ahol a World Grand Prix harmadik csoportjának következő négyes tornáját rendezik meg. Ott ismét Mexikó, továbbá Algéria és Venezuela lesz az ellenfél.

 

Mielőtt azonban a csapatra váró feladatokat elemeznénk, érdemes visszapillantani a Mexikó elleni profi sikerre.

„Nehéz győzelmet arattunk, mert nagyon jó volt a mexikói csapat, hihetetlenül rugalmasak, remekül mezőnyöztek, minden pontért meg kellett küzdenünk – értékelt a mindhárom mérkőzésen a legeredményesebb magyarnak bizonyuló Szakmáry Gréta. – De mi is megmutattuk, milyen az európai röplabda, és úgy érzékelem, hogy tetszett is a közönségnek. Eszméletlenül kedvesek az emberek, minden meccsre sokan jöttek ki, szeretik a röplabdát. Először szerepel a magyar válogatott a World Grand Prix-n, nagyon örülök, hogy a csapat tagja lehetek, három győzelmet arattunk, nagyon büszke vagyok magunkra.”

 

Érthetően elégedetten összegzett Dobi Edina is.

„Szerintem már az önmagában nagy teljesítmény, hogy mindhárom meccset megnyertük, különösen, mert csupán egy játszmát buktunk el – értékelt a center. – Szárnyakat kaptunk, de vissza is zökkentünk a mindennapi kerékvágásba. Aguascalientesben is az volt a sikerünk egyik fontos eleme, hogy mindig maximálisan koncentráltunk, és erre lesz szükség a folytatásban is. Két nyert meccsel már biztosan kiharcolnánk a négyes döntőbe kerülést, de én háromszor is győztesen hagynám el a pályát. Ha eljutunk Canberrába, ott új álom kezdődik.”

 

A csapat a hétfőt alapvetően pihenéssel és városnézéssel töltötte.

„Amióta megérkeztünk, folyamatosan készültünk, az edzések, a videózások és a meccsek miatt feszes volt a program. Ezúttal be tudtunk szerezni néhány szuvenírt, ráadásul finom mexikói ételeket is ettünk” – folytatta Dobi Edina.

 

Dobi Edina-beszélgetés

Alapvetően pihenéssel és városnézéssel telt a hétfő a női válogatott tagjainak Mexikóban. És még mivel? Arról Dobi Edina mesélt, és persze szó esett a World Grand Prix közelgő caracasi tornájáról is. #FIVBGrandPrix #Aguascalientes

Közzétette: Magyar Röplabda Szövetség – 2017. július 10.

 

A magyar válogatott kedden már edz, majd este-éjszaka két átszállással Caracasba repül, ahol a WGP második tornáján vesz részt. Alberto Salomoni szövetségi kapitány együttese jelenleg az első a nyolc csapat közül, s mint ismert, a canberrai négyes döntőbe a házigazda ausztrálokon kívül a legjobb három válogatott kerül.