Születésnapi aranyérem az U20-asoknál

Szombaton az U20-as és a leány U16-os korosztály küzdelmeivel folytatódtak Gyenesdiáson a strandröplabda utánpótlás-bajnokság küzdelmei. Összesen 39 páros lépett homokra ezen a napon, amely igencsak bővelkedett meglepetésekben.

 

A legnagyobb csata a fiúknál alakult ki, ahol a tavaly és a múlt vasárnap U18-as MEVZA-tornát nyerő párosok mérték össze erejüket. Ezúttal utóbbiak, azaz Hajós Artúr és Stréli Bence voltak a jobbak, akik 21:16-ra nyertek a Benkő Balázs, Oláh Botond páros ellen. Ezzel gyakorlatilag mindenki elkönyvelte Hajósék aranyérmét, azonban nem számoltak a Kaposvárral idén felnőtt terembajnoki címet szerző Kalmár Ákossal, illetve újdonsült párjával, Szabó Péterrel, akik 21:18-ra legyőzték őket. Utóbbiak viszont korábban 21:9-re kaptak ki Benkőéktől, s mivel mindhárom páros megnyerte a többi meccsét, hármas körbeverés alakult ki, a pontarány viszont a Benkő, Oláh duónak kedvezett, akik aztán nem is győztek hálálkodni a végül bronzérmes Kalmáréknak.

 

FÉRFI U20, VÉGEREDMÉNY:

 1. Benkő Balázs, Oláh Botond
 2. Hajós Artúr, Stréli Bence
 3. Kalmár Ákos, Szabó Péter
 4. Czeilinger Bálint, Tordai Ábel
 5. Balogh Marcell, Jamil Ghazal
 6. Náhol Gergő, Szabó Bence
 7. Stréli Dániel Gábor, Kortyis Dominik

 

A lányoknál is akadtak meglepetések, így például, hogy a tavalyi U18-as bajnok Kemenczei-ikrek ezúttal a négy közé sem kerültek be. A háromszoros címvédő Juraszik Patrícia (az elsőt Ancsin Brigittával, utóbbi kettőt pedig Villám Lillával nyerte) számára ezúttal Papp Lujzával az elődöntő volt a végállomás, miután kikaptak Hajós Aliztól és Faragó Annától. A Hajós-család azonban itt sem örülhetett a bajnoki címnek, miután a fináléban 22:20-ra kikaptak Orbán Orsolyától és az éppen ezen a napon tizennyolcadik születésnapját ünneplő Harmat Boritól.

 

LEÁNY U20, VÉGEREDMÉNY:

 1. Orbán Orsolya, Harmat Borbála
 2. Hajós Alíz, Faragó Anna
 3. Juraszik Patrícia, Papp Dóra Lujza
 4. Ratkos Petra, Szilágyi Csenge
 5. Horváth Dóra, Tóth Laura
 6. Tóth Luca, Oláh Dóra
 7. Kemenczei Fanni, Kemencei Flóra
 8. Maurer Katalin, Radomszki Boglárka
 9. Pirisi Petra, Szabó Anna Dóra
 10. Tóth Dalma, Szerényi Gréta
 11. Penzer Lili, Antal Viktória

 

A leány U16-osoknál volt évekre visszamenőleg a legnépesebb mezőn: összesen 21 páros indult el a versenyen. A két hete Magyar Kupát nyerő Petréd Imola és Szabó Zsófia nagy meglepetésre elvesztette első mérkőzését, így aztán azonnal a vigaszágra került, ott viszont sorban nyerte a meccseket, végül az elődöntőbe és a fináléba is beverekedte magát. Ott aztán magabiztos győzelmet aratott Kovács Evelin és Berkó Liliána ellen, míg a bronzérmet Gubik Hanna és Bátori Bianka szerezte meg.

 

LEÁNY U16, VÉGEREDMÉNY:

 1. Petréd Imola, Szabó Zsófia Orsolya
 2. Kovács Evelin Dafné, Berkó Liliana
 3. Gubik Hanna, Bátori Blanka
 4. Kovács Kata, Tamáska Zita
 5. Horváth Júlia Dorottya, Kocsis Zsófia
 6. Domján Flóra, Marosi Luca
 7. Puskás Sára Noémi, Puskás Petra Eszter
 8. Péter Fanni, Szilágyi Júlia
 9. Héjj Lotti, Fatér Viktória
 10. Ratkai Panna, Sütő Adél
 11. Saáry Blanka, Sógor Petra
 12. Molnár Zsófi, Kömpf Gréta
 13. Kalocsai Kincső, Bradánovics Réka
 14. Balogh Csenge, Nagy Laura
 15. Kump Alíz, Sorompó Kinga
 16. Gábriel Réka, Fatér Jázmin
 17. Balogh Dominika, Balogh Boglárka
 18. Szerencsés Mimi, Tóth Jázmin
 19. Zana Fanni, Vajda Virág
 20. Kiss Dorka, Varga Ágota
 21. Brandhuber Emese, Nagy Léna

 

Vasárnap az U18-as leány (10 nevező) és fiú (4 nevező) bajnokság küzdelmeivel zárul az országos bajnokság, míg a fiú U16-os bajnokságot július 30-án, Dunaújvárosban rendezik.