Férfi MK-elődöntő: A címvédő Kaposvárt fogadja a Szolnok!

Hatalmas csatának ígérkezik a rekordbajnok Fino Kaposvár és az Openhouse Szolnoki RKSI összecsapása a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjében. A párharc első mérkőzését szerdán 18 órakor rendezik Szolnokon. A két vezetőedző, Demeter György és Gulyás Ferenc nyilatkozott honlapunknak.

A somogyiaknak a bajnoki alapszakaszban már kétszer sikerült legyőzni a jó erőkből álló Tisza-partiakat, és a kupában is folytatnák ezt a sorozatot. – Címvédőként a döntőbe jutás lehet az egyetlen célunk, ennek megfelelően készülünk a Szolnok elleni párharcra – mondta Demeter György vezetőedző. – Ellenfelünk mindent egy lapra feltesz majd, nekik ez a szezon egyik legfontosabb mérkőzése, és nem titkoltan ők is szeretnének bekerülni a fináléba. A szolnokiak ebben az évadban már többször is megmutatták, hogy jó csapatuk van. Nagy csata várható szerdán.

A szolnoki oldalon is teljes csapattal készülnek a szezon egyik legfontosabb erőpróbájára és természetesen a Tisza-partiaknál is a döntő a cél: – Döntőt szeretnénk játszani, így is készítettem fel a csapatot – nyilatkozta Gulyás Ferenc vezetőedző. – Jó lenne nyerni a hazai mérkőzésen 3:1-re vagy 3:0-ra, hisz akkor biztosan marad esélyünk a visszavágón a továbbjutás kiharcolására. Megfelelően felkészültünk a párharcra,már az bravúr, hogy elődöntősök vagyunk, de a döntő elérésével – a támogatókat is figyelembe véve – megalapoznánk a következő szezonunkat… A fiúk rettentő elszántak, bízom benne, hogy sikerrel tudjuk venni az akadályt – tette hozzá a szolnoki tréner.

Szerdán 18 órakor tehát Szolnok-Kaposvár MK-elődöntő a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A párharc visszavágóját január 25-én játsszák majd a somogyi megyeszékhelyen. A másik ágon a Kecskemét és a Pénzügyőr együttese küzd a döntőért.