Kialakult a tatai főtábla, zárul a nyíregyházi nevezés

A selejtezőkkel megkezdődött az idei strandröplabda országos bajnokság első fordulója Tatán. A férfiaknál 15, a nőknél 16 páros indult, s a küzdelmek végén már kialakult a szombati főtábla programja is. A következő, nyíregyházi forduló nevezési határideje viszont éppen ma, azaz pénteken éjfélkor jár le.

 

A férfiaknál különösebb meglepetés nem történt, hiszen a selejtezőben első négy helyen kiemelt párosok, Marton Tamás, Szalai Tamás, a tavaly fordulót is nyerő Dávid Csanád (ezúttal Acic Zorannal), Balogh Marcell és Ghazal Jamil, valamint Pordán Áron és Szabó Gábor folytathatja szombaton is a küzdelmeket.

Dávidék egyébként „belenyúltak”, hiszen a két évvel ezelőtti bajnok Meszlényi Tamással és a tavalyi bronzérmes Molnár Istvánnal kezdenek majd, de az első kör slágermeccse a korábbi kétszeres bajnok Vocskó Máté, valamint az egyetemi bajnok Jánossy Bálint összecsapása lesz a tavalyi U18-as MEVZA-győztes, a múlt heti U22-es Eb-n induló Benkő Balázzsal és Oláh Botonddal.

A nőknél viszont már az első körben búcsúzott az első helyen kiemelt, tavalyi U18-as bajnok Kemenczei-testvérpár, a másodikban pedig a negyedik Dénesi Dalma, Tóth Réka. Mondjuk utóbbiaknak nem volt könnyű dolga, hiszen a korábbi kétszeres bajnok Szombathelyi Szandra, illetve a teremválogatottal Szombathelyihez hasonlóan Európa Ligát nyerő és Eb-résztvevő Vacsi Evelin volt az ellenfelük.

Utóbbiaknak szombaton nem lesz könnyű dolga, hiszen a legutóbbi három bajnoki címet megnyerő Lakatos Enikő és Lutter Eszter lesz majd az ellenfelük. Lutter Eszti amúgy húgáért, Lizáért is izgulhat majd, mert Czene Adriennel ők is feljutottak a főtáblára, csakúgy, mint Faragó Anna és Papp Lujza, illetve Katona Janka és Sákovics Virág.

ferfi_selejtezo_eredmenyek

noi_selejtezo_eredmenyek

főtábla_lebonyolitas_Tata_2017

Férfi_fotabla_Tata

Noi_fotabla_Tata

Bár még a tatai forduló sem ért véget, pénteken éjfélkor lejár a nevezési határidő a jövő heti, nyíregyházi fordulóra, amelyet június 30. és július 2. között rendeznek meg. Emellett a július 2-i, ugyanezen a helyszínen megrendezésre kerülő U18-as utánpótlás Magyar Kupára is eddig a határidőig adhatják le nevezéseiket a versenyzők.

SR01_Nevezesi_lap_felnott_2017

SR01_Nevezesi_lap_UP_Kupa

(Fotó: Szőcs Pál/SzPortfotó)