Vegyész RC: ismét a Közép-európai Ligában

Egyedüli magyar férficsapatként a Vegyész RC Kazincbarcika vállalta az indulást a Közép-európai Ligában. A borsodiak vezetése időközben a játékoskeret kialakításába is belefogott.

Az elmúlt évadban nemcsak az NB I-ben és a Magyar Kupában szerepelt a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi-röplabdacsapata, hanem két nemzetközi sorozatban is. A VRCK a Közép-Európa Ligában nyolc összecsapást vívott, és a 8. helyet szerezte meg a kilenccsapatos mezőnyben. A klub nevezett a Challenge Kupára is, itt, a legjobb 32 között a cseh Jihostroj Ceské Budejovice elleni kettős vereséggel búcsúztak a fiúk. A borsodiak a 2016/2017-es pontvadászatban a harmadik helyen zártak, így a Challenge Kupára nem nevezhettek, a Közép-európai Liga indulást viszont – egyedüli magyar férficsapatként – elvállalták.

A játékoskerettel kapcsolatos információ, hogy a két szerb légiós, Nebojsa Januzovic és Djordje Borovicanin elköszönt, Árva Milán pedig külföldön folytatná a karrierjét. Az egyesület vezetői a hírek szerint a már több külföldi csapatot is megjárt, legutóbb Törökországban légióskodó Szabó Dáviddal is egyeztetnek. Hír még, hogy újra magára ölti a Vegyész RC mezét Blázsovics Péter. A fiatal magyar ütő sérülés miatt szüneteltette a röplabdát egy rövid ideig, de már kész a visszatérésre, és ő klub első nyári érkezője. Blázsovics a 2014/2015-ös szezonban erősítette a Vegyészt, a következő idényt Sümegen kezdte meg, de be már nem fejezte. Az 1995-ös születésű játékos korábban játszott a Dunaferrben is, a magyar utánpótlás válogatottakban rendre lehetőséget kapott, és a felnőtt nemzeti együttesnél is volt már kerettag.

Daniel Oravec vezetőedző legkésőbb augusztus elején szeretné megkezdeni a felkészülést.