800 ezres pénzdíj az idei ob-fordulókon

Pénteken, Tatán veszi kezdetét a strandröplabda országos bajnokság, a négyfordulós sorozat augusztus közepén a fővárosi Lupa-tónál zárul. Erről tartott ma közös sajtótájékoztatót a Magyar Röplabda Szövetség és a Lupa Sport Club a Lupa-szigeti Costes Beach Clubban.

 

A vendéglátók nevében Németh Zoltán Lajos, a Lupa Sport Club menedzsere köszöntötte a megjelenteket, s arról beszélt, hogy a Lupa Beachen olyan sportágak űzésére is van lehetőség, mint például a búvárkodás, a wake board, strandfoci, strandkézilabda (tervbe van véve egy kajak-kenu telep is), de ezek mellett idén főleg a strandröplabdára helyezik a hangsúlyt. Ennek egyik, s talán legfontosabb állomása lesz az augusztusi országos bajnokság döntője.

Bánki Ágnes, az MRSZ strand- és szabadidős bizottságának elnöke arról beszélt, hogy hosszú idő után újra komoly összdíjazása lesz minden állomásnak, bruttó 800 ezer forintot osztanak majd szét a legjobb hat-hat páros között. A fővárosi szuperdöntőbe a férfiaktól és a nőktől is 16 páros jut be, itt a finálé összdíjazása kétszer akkor lesz, mint az egyes állomásoké.

Bánki Ágnes hozzátette, Magyarország története során először július 13. és 16. között egy nemzetközi versenynek is házigazdája lesz. Az ob első fordulójára Tatán kerül sor, majd Nyíregyházán és Dunaújvárosban rendeznek tornákat a nagydöntő előtt.

Az eseményen részt vett a nők között háromszoros címvédő Lakatos Enikő, Lutter Eszter páros. Utóbbi elmondta, hogy másfél hónapja készülnek már az országos bajnokságra Gubik János irányításával, s idén már két pénzdíjas nemzetközi versenyen is kipróbálták magukat, az egyiken pedig a harmadik helyen végeztek.

„Természetesen az újabb címvédés a célunk – tette hozzá Lakatos Enikő –, de ebben az évben további nemzetközi, világranglista pontszerző versenyekre is szeretnének eljutni. Kitűnő alkalom lesz erre a júliusi, siófoki CEV-Satellite verseny, de további hasonló viadalokra is neveztünk.”

Molnár Dániel, amatőr strandröplabda-verseny szervező azt mondta el, hogy a Lupa-szigeten nem csak a profik, hanem az amatőrök is összemérhetik erejüket az úgynevezett Lupa Kupán, ahol négy fordulós (július 2,. július 23., augusztus 6., augusztus 19.) sorozaton várják azokat a strandröplabda versenyzőket, akiknek ebben az idényben nem kértek versenyengedélyt az MRSZ-től az idei strandröplabda idényre. Tornánként 28 páros nevezését tudják elfogadni, s a sorozat végén összetett győztest is hirdetnek.