Strandröplabda Lipóttól Badenig…

Három versenyre összpontosul ezen a héten a magyar strandröplabdázás krémjének figyelme. Lipóton A-kategóriás verseny zajlik, míg Ausztriában két versenyen is érdekeltek voltunk: Badenben zajlik az U22-es Európa-bajnokság, két magyar páros részvételével, míg Mankban pénzdíjas tornán indult a háromszoros magyar bajnok Lakatos Enikő és Lutter Eszter.

 

Tizenhat férfi és tizenegy női páros részvételével az idei év eddigi legjelentősebb versenyét rendezik meg a Lipóti Élményfürdőben. Az A kategóriás viadal eredménye idén először beleszámít az országos bajnokság kvalifikációjába is.

A férfiaknál egyenes ágon Kiss Dániel és Takács Gergely, illetve Kiss Nicholas és Soós Izsák jutott be. Előbbiek ellenfele Hajós Artúr és Stréli Bence, utóbbiaké pedig Farkas Tamás és Koch Norman lesz. Érdekes, hogy Soósék és Kochék egyszer már megmérkőztek egymással a torna során, akkor értelemszerűen Soós Izsákék nyertek, ám utóbbiak a vigaszágról is az elődöntőig verekedték magukat.

A nőknél két testvérpár uralta a mezőnyt: Háfra Dominika és Orsolya, valamint Kovács Dóra és Eszter. Előbbieknek – ha már a családi kapcsolatoknál tartunk – Hajós Artúr testvére, Alíz, valamint Faragó Anna, utóbbiaknak pedig Szabó Dorottya és Tóth Eszter próbál az útjukba állni a vasárnapi elődöntőben.

Lipót_Férfi

Lipót_Női

Lipót helyett szombaton még Badenben szerepelt Benkő Balázs és Oláh Botond. A tavalyi U18-as MEVZA-győztes páros csoportjából egy bravúros győzelemmel verekedték be a legjobb 24-be magukat a fiúk, ám ott már megálljt parancsolt nekik egy lett kettős. Ugyanitt Dénesi Dalma és Papp Lujza nem jutott tovább csoportjából, s a 25. helyen zárt.

 

A Lakatos Enikő, Lutter Eszter duó nem sokkal messzebb, Mankban szerepelt egy 1500 eurós összdíjazású tornán. Mivel eddig csak egy ilyenen szerepeltek (igaz Zillertalban harmadikak lettek), kevés pontjuk volt, s az osztrákokat a három magyar bajnoki cím sem hatotta meg, s selejtezőre kötelezték őket. A lányok első meccsükön két-két ponttal kaptak ki, de aztán a vigasz ágon előbb két sima szettben, aztán pedig három játszmában verekedték fel magukat a főtáblára pénteken.

Itt természetesen az első helyen kiemelt, World Tour-induló hazai kettős volt az ellenfelük, akiktől 2:1-es vereséget szenvedtek, de hogy mennyire mély nyomokat hagytak így is ellenfelükben, azt jól jelzi, hogy az osztrákok már videóra vették a mieink második meccsét. Volt is mit: igaz, 7 és fél (!) órás várakozás után a lányok remekül játszva győztek a vigaszág első fordulójában, s a remeklést folytatták a második meccs első szettjében is. Ezt követően azonban megtorpantak és végül két szoros szettben fordított ellenük ellenfelük, így párosunk a 9. helyen zárt.