Jótékonyság Nyíregyházán: 50.000 forintért kelt el az ereklye!

A nyíregyházi Európa Liga-csoportkör közeledtével egy lelkes hazai szurkoló azzal kereste meg Veres Pétert, a magyar férfi röplabda-válogatott csapatvezetőjét, hogy jótékony célra felajánlana egy mezt, amelyet annak idején az 1998-ban bajnok nyíregyházi férfi röplabdacsapat összes játékosa aláírt.

A mez kikiáltása ára: 1000 forint volt. A jótékony cél pedig nem más, mint a a nyíregyházi Down Egyesület megsegítése. A licitálás csütörtökön 10 órától kezdődött meg. Cikkünkben láthatták, folyamatosan követhették az összeg növekedését. Érkeztek szép számmal felajánlók, ezt a Down Egyesület nevében is köszönjük!

A licitálás szombat éjfélkor lezárult, a mez 50.000 forintért kelt el.

Hogy ki ajánlotta fel ezt az összeget, ki viheti haza a ritka ereklyét, az vasárnap a 16 órakor kezdődő magyar-ukrán meccs alkalmával derül ki…

Az 1998-as nyíregyházi bajnokcsapat tagjai: Veres Péter, Pampuch Csaba, Ernesto Rufin Martinez, José Alverez Cutinho, Bugyi József, Horváth László, Horváth Géza, Toronyai Miklós, Zajácz András, Zádor Zoltán. Edző: Botos Ferenc, Szakmai igazgató: Drotár György.

Veres Péter (csapatvezető, magyar férfi röplabda-válogatott): Örülök, hogy van olyan szurkoló, aki ezt az ereklyét megtartotta és most egy jó szolgálat reményében felajánlotta. Reméljük, hogy egy nagyon szép összeg fog összegyűlni a Down Egyesület számára. Egyébként a mai napig nagyon emlékezetes marad ez az érem, hiszen nekem is az első aranyérmem volt, amit hazai környezetben sikerült megnyernünk. A nyíregyháziak nem felejtenek, hiszen mai napig, akárhányszor itthon vagyok, megállítanak az utcán és fejből emlegetik a törzsszurkolók a mérkőzéseket. Nagyon jó emlékek fűződnek ehhez az aranyéremhez, a csapathoz.