Strandröplabdázó olimpikonjelölt is fut a lánggal Érden

Idén július 23. és 29. között Győr városa ad otthont az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. Ennek apropóján az olimpiai láng bejárja az országot. Hazánk első olimpiai rendezvényéhez Érd is csatlakozott, a láng pedig június 18-án egy hét kilométeres váltófutással járja be a várost – írta az erdmost.hu.

A lángot Dr. Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, illetve T. Mészáros András Érd polgármestere veszi át a szervezőktől. Ezt követően a város főteréről indul a közéleti embereket, sportolókat, diákokat magába foglaló váltó. A futás a Főtérről a Minaret felé veszi az irányt, ahonnan a végállomás az ÉRD Aréna lesz.

A hét kilométeres távot Simó Károly, Érd alpolgármestere kezdi meg, őt Urbán Jonatán, Milák Kristóf, Dani Gyöngyi, Gregor Alexandra, Győri Barbara, Erdélyi Áron, Szabó Laura, Tombor Márton, Pató Patrícia, Bernát Dorina, Barócsai Petra, Takács Kitti, Kertész Ferenc, Fodor Enikő és Tátrai Nikolett váltja.

Utóbbi adja majd vissza a szervezőknek a lángot. Niki egyébként a tavalyi U18-as strandröplabda országos bajnokság ezüstérmese, és indulhat a 2018-as Ifjúsági Olimpia júliusi 15-16-i siófoki selejtezőjén.