A MÁV Előre Foxconn-Fino Kaposvár rangadó számokban

A férfi NBI-Extraliga hétvégi csúcsmérkőzése öt játszmában dőlt el a MÁV Előre Foxconn és a Fino Kaposvár között. Több kiváló teljesítmény is tarkította a somogyi sikerrel végződő összecsapást. 

Redjo Koçi, a fehérvári együttes legjobbja 26 ponttal zárt, míg a másik oldalon Baróti Árpád és Hubicska Patrik 18-18 pontja kiemelendő.

Centerposzton a Fino – akárcsak az elmúlt meccsek során – ezúttal is rendkívül eredményes volt: a kubai Lescay (13) és az orosz Novoselov (11) összesen 24 pontot tett a közösbe. A másik oldalon a centerek közül a 8 pontos Ambrus Bence volt a legeredményesebb. A pontot érő sikeres blokkok száma: 12-10 a Kaposvár javára.

Ami a nyitást és a nyitásfogadást illeti: hazai részről 3, a vendégeknél 4 ászt szerváltak. Koçi, illetve Bögöly kétszer is megoldhatatlan feladat elé állította nyitásaival a másik oldalt. A rontott szervák száma eggyel több a kaposváriaknál (19-18). Nagy különbség a nyitásfogadásban sincs, igaz, az össz- és a kiváló fogadások százalékos arányában is a Fino volt a jobb (63-53 és 32-30%).

A támadásokat tekintve is szinte hajszálra megegyezik a két csapat teljesítménye. A MÁV 48, a Fino 50 százalékos hatékonysággal támadott, viszonylag kevés hibával (9 hazai, 10 vendég részről) az öt szett alatt, ami alátámasztja a látottakat: nemcsak izgalmas, hanem az idény eddigi legszínvonalasabb mérkőzése volt a tegnapi a férfi élvonalban.

A MÁV Előre Foxconn-Fino Kaposvár bajnoki rangadó már visszanézhető teljes egészében a Hunvolley TV-n (www.hunvolley.tv)!