Minden idők legerősebb Közép-európai Liga idénye következhet!

Hivatalossá vált, mely csapatok indulnak a Közép-európai Liga 2017-2018-as szezonjában! A nívós nemzetközi sorozatban a hölgyek között három, az uraknál pedig egy magyar csapatért szoríthatunk.

A végül 11-11 együttes nevét tartalmazó lista alapján úgy tűnik, hogy minden idők legerősebb mezőnye gyűlt össze a regionális sorozatban. A hölgyeknél a címvédő Linamar-Békéscsabai RSE., a Vasas Óbuda, a két szlovén nagyágyú és az Olomouc mellett ott lesz a pályán a nyáron megerősödött Fatum Nyíregyháza, valamint az elmúlt másfél évtizedben stabil BL-résztvevő, cseh Agel Prostejov is. A küzdelmeket az idei évhez hasonlóan, tornarendszerben rendezik, a programban hat torna kapott helyet. Október kettő, novemberben egy, januárban kettő, februárban pedig egy alkalommal rendeznek MEVZA-tornát. A Final Four március 9. és 11. között lesz.

Az urak sem panaszkodhatnak a színvonalra, ugyanis három szlovák, három szlovén, két osztrák, két horvát és egy magyar együttes alkotja a mezőnyt. Érdekesség, hogy az idei magyar bajnoki döntő egyik résztvevője sem vállalta a megmérettetést, a bronzérmes Kazincbarcika viszont indul a következő évadban is.


A női Közép-európai Liga 2017-2018-as mezőnye:
Sokol Post NO (osztrák), HAOK Mladost (horvát), VK Prostejov (cseh), VK Olomouc (cseh), Linamar-BRSE, Vasas Óbuda, Fatum Nyíregyháza, Slavia EU Bratislava (szlovák), 1.BVK Bratislava (szlovák), Calcit Ljubljana (szlovén), Nova KBM Branik Maribor (szlovén)

A férfi Közép-európai Liga 2017-2018-as mezőnye:

SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák), Union Raiffeisen Waldviertel (osztrák), OK Mladost Ribola Kastela (horvát), HAOK Mladost (horvát), Vegyész RC Kazincbarcika, VKP Bystrina SPU Nitra (szlovák), KDS-Sport Kosice (szlovák), VK Spartak Myjawa (szlovák), ACH Volley (szlovén), Calcit Kamnik (szlovén), OK Triglav Kranj (szlovén).