Szakmai különdíjak a legjobb külföldi teremröplabdázóknak és a Borbély, Niemeier strandröplabda párosnak!

A hölgyeknél a legjobb Magyarországon játszó külföldi röplabdázónak járó szakmai különdíjat Taylor Bannister érdemelte ki. A Vasas Óbuda amerikai feladó-átlója idén is bajnoki címet és Magyar Kupa-trófeát nyert a piros-kékekkel, valamint a Bajnokok Ligájában is megmutathatja tudását. Taylor tipikusan az a légiós, akinek a jelenléte egyértelműen emeli a női Extraliga színvonalát, s aki a pályán mutatott teljesítménye miatt sokak kedvencévé is vált.

A férfiaknál Lubos Bartuneké a legjobb Magyarországon játszó külföldi röplabdázónak járó szakmai különdíj. A cseh feladó ebben a félévben már nem a magyar bajnokságban szerepel, de nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Fino Kaposvár a 2022/2023-as idény végén, hat év szünetet követően bajnoki címet szerezzen. Bartunek végig stabil pontja volt a kaposváriaknak, s több fontos mérkőzésükön – így a MÁV Előre elleni döntő ütközetek során is – extra teljesítményt nyújtott.

Ugyancsak az MRSZ szakmai különdíjában részesül idei kimagasló eredményeiért a Borbély Boldizsár, Niemeier Lukas strandröplabdázó kettős, amely a hazai versenyeken szebbnél-szebb eredményeket ért el, hisz előbb nagy bravúrral az U22-es, majd az U20-as országos bajnokságot is megnyerte. Sőt, a határainkon túl is láthattunk tőlük remek teljesítményt, ezek közé tartozik a szlovéniai MEVZA-tornán szerzett ezüstérmük. Az MRSZ épp ezért úgy döntött, hogy – a korosztályos Eb-harmadik Tari, Veress kettős mellett – még egy fiú párost, a Borbély, Niemeier kettőst is díjazza keddi évzáróján.

Szakmai különdíjasainknak szívből gratulálunk!