Magyar Kupa: Miskolcon szerzett előnyt a FATUM-Nyíregyháza

A FATUM-Nyíregyháza miskolci vendégjátékával vette kezdetét a női Magyar Kupa negyeddöntője. A nyíregyházi együttes három játszmában legyőzte a DVTK-t, így magabiztosan várhatja a visszavágót.

Női Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés
DVTK ONGROPACK – FATUM-Nyíregyháza 0:3 (-18, -21, -19)
Miskolc, DVTK Aréna, 80 néző. V.: Villás, Rácz.
DVTK: Horváth L. 4, Jovanovic 1, Egri K. 20, Prosvirina 4, Einarsdóttir 2, Skoric 7. Csere: Kundrák (liberó), Hegyi 8. Vezetőedző: Németh Szabolcs
FATUM: Da Mata Galvao 3, Jeremic 8, Lászlop 8, Kocic 27, Szabó L. 11, Carabali 8. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Tomás Varga
Edzői értékelés
Németh Szabolcs: – Kövezzen meg bárki, de én a mai teljesítményünkre és erre a csapatra büszke vagyok! Bár sajnos az eredmény még nem változott – hozzuk az eddigi sablont – de játékban mindenképp előre léptünk. Szakmailag megmagyarázhatnám, hogy ez az, amit még tanulnunk kell, hogy amikor egy kívülről jövő információt hogyan ültetnek át a gyakorlatba. Sajnos kicsit későn ment át az információ, de amikor megértették, akkor pontokat termeltünk. A rutin ma legyőzte a rutintalanságot, de röplabdában felvettük velük a versenyt, és játszottunk legalább annyira kreatív játékot, mint a Nyíregyháza, de a tapasztalat és a higgadtság egyelőre még az ő oldalukon van.
Tomás Varga: – Örülök a győzelemnek mert megtörtük végre a szériát. Nagyon sokat jelentett a mai győzelem, jót tett, hogy jól nyitottunk és jól tudtunk védekezni a halónál ezáltal. A támadásunk befejezése is javult, de még mindig sok munka van előttünk.