Férfi csapataink nemzetközi porondon

November 21-én kedden 19 órakor az osztrák Amstettent kettős győzelemmel búcsúztató MÁV Előre Foxconn a svájci Volley Näfels gárdáját fogadja a harmadik számú európai kupasorozatban, a Challenge Kupában, Tatabányán. Ennek a párharcnak már a legjobb 16 közé jutás a tétje, a visszavágó jövő szerdán lesz majd Svájcban. A Näfels keretét brazil és lengyel röplabdázók is erősítik, az előző kiírást pedig bronzéremmel zárta a csapat a svájci első osztályban, a mostani idényben viszont négy vereséggel sereghajtó.

November 22-én szerdán a Fino Kaposvár és a Pénzügyőr SE is hazai kupameccset játszik. A Bajnokok Ligája selejtezőjéből két győzelemmel és egy vereséggel kiesett Fino a svájci Chênois Genève VB gárdáját látja vendégül a CEV Kupában, a második legrangosabb európai kupasorozatban, a párharc első mérkőzésén. A tét a legjobb 16 közé kerülés. A genfiek az előző szezonban negyedikek lettek a bajnokságban, idén pedig remekül kezdték a szezont, eddig hibátlanul menetelnek, négy győzelmet arattak. Vezetőedzőjük az olasz Marco Camperi, aki Ferdinando De Giorgi oldalán Bajnokok Ligáját nyert a Lube Civitanova másodedzőjeként. A genfi keretet brazil, amerikai és kubai röplabdázó is erősíti.

A Pénzügyőr SE – akárcsak a MÁV Előre – a Challenge Kupában érdekelt. A fővárosiak az első körben játék nélkül jutottak tovább izraeli ellenfelünkkel szemben, a 16 közé jutásért pedig a horvát Mladost Ribola Kastela alakulatával csapnak össze. A párharc első meccse szerdán 19 órakor Budapesten lesz, a visszavágó pedig egy héttel később Horvátországban. A Kastela 6 győzelemmel és 1 vereséggel harmadik a horvát bajnokságban, amelyet az előző idényben bronzérmesként zárt. A Pénzügyőrnél jó hír, hogy visszatért a csapathoz az előző évben az Extraliga legjobb külföldi játékosának választott liberó, a brazil Bruno Feliciano, arról azonban nincs információnk, hogy a szerdai meccsen már ott lesz-e a pályán.

 

Férfi kupacsapataink e-heti mérkőzései

11.21., kedd

Challenge Kupa, 16 közé jutásért

MÁV-Előre Foxconn – Nafels 19:00

Helyszín: Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok

11.22., szerda

CEV Kupa, 16 közé jutásért 

FINO Kaposvár – Chênois Genève 18:00

Helyszín: Kaposvár Aréna

Challenge Kupa, 16 közé jutásért

Pénzügyőr SE – Mladost Ribola Kastela 19:00

Helyszín: UTE Röplabda Csarnok, Bp.