MÁV Előre: 3/3 a MEVZA-ligában!

Harmadik mérkőzését is megnyerte a MÁV Előre Foxconn a MEVZA-liga székesfehérvári minitornáján, így száz százalékos mérleggel zárt. A horvát MOK Mursa Osijek megnehezítette ugyan Dávid Zoltán tanítványainak a dolgát, akik végül négy játszmában diadalmaskodtak. Így pedig hibátlan mérleggel vezetik is a MEVZA-liga tabelláját!

MEVZA-liga 3. forduló
MÁV Előre Foxconn – MOK Mursa Osijek 3:1 (23, 17, -21, 22)
Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ, 75 néző. V.: Valentar, Rozej.
MÁV ELŐRE: Eke 3, Szabó V. 5, Janke 17, Ambrus 8, Pesti 7, Koci 15. Csere: Takács (liberó), Boa 4, Tomanóczy, Fazekas 8, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán
OSIJEK: Dirlic 11, Perillus, Ivancic, Giljanovic 9, Viloria Marquez 6, Vukovic 17. Csere: Dugandzic, Beceheli (liberók), Sunjo 7, Skugor 1, Sos 1, Verasto 10. Vezetőedző: Mario Teppert
Edzői értékelés
Dávid Zoltán: – Biztos voltam benne, hogy ők jó csapat, csak azon csodálkoztam, hogy az elmúlt napokban nem úgy teljesítettek, ahogy tudnának. Az első két szett után jött egy fókuszvesztés nálunk, de ez természetes, hiszen az elmúlt két napban két mérkőzésen játszottunk és győztünk. Biztosan van a fiúkban fáradtság, viszont nagyon pozitív, hogy ebből fel tudtunk állni. Ismét a friss emberek jelentették a megoldást. Pont ezért volt fontos, hogy mi nem egy világklasszis játékost igazoltunk, hanem több kiváló röplabdázót, így a mi csapatunk nem egy vagy két emberre, hanem tizenegyre épül.
Mario Teppert: – Ezt a tüzet hiányoltam az előző két mérkőzésen a csapatból. A második szett után felkerültek a pályára a fiatalok, akik nagy löketet adtak a játékunknak. Ezzel az energiával tudunk igazán jól röplabdázni. Erős jellemeket és csapatszellemet láttam a pályán. Büszke vagyok a srácokra, ezen az úton megyünk tovább.

A tabella első és utolsó helyezettje csapott össze csütörtök délután Székesfehérváron a MEVZA-liga harmadik fordulójában. A jó erőkből álló horvát MOK Mursa Osijek eddig árnyéka volt önmagának, ám a fehérváriak nem számíthattak könnyű összecsapásra. Dávid Zoltán ezúttal is forgatta a csapatot: Tomanóczy Bálint ezúttal a kispadon kezdte a mérkőzést, ott volt viszont a sérüléséből felépülő Ambrus Bence.

Az első két játszmában a vendégek csak megszorítani tudták helyenként a kiválóan röplabdázó székesfehérváriakat, a harmadik szettben ismét jött a visszaesés a hazaiak részéről, ezt pedig kihasználta a horvát együttes. Dávid Zoltán ismét jól nyúlt bele a mérkőzésbe, és a friss emberekkel végül megnyerte a találkozót.

Fotó: MÁV Előre