Női CEV Kupa: búcsúzott a sorozattól a Swietelsky-Békéscsaba

Csak megnehezíteni tudta a lengyel BKS Bostik ZGO Bielsko-Biala dolgát a Swietelsky-Békéscsaba a CEV Kupában a legjobb tizenhat közé jutásért rendezett visszavágó mérkőzésen, így nem sikerült kiharcolni a továbbjutást.

Női CEV Kupa legjobb 16 közé jutásért, 2. mérkőzés
Swietelsky-Békéscsaba – BKS Bostik ZGO Bielsko-Biala 0:3 (-21, -19, -24)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 1000 néző. V.: Aghayev (azeri), Cinatl (cseh).
BRSE: Glemboczki 6, Pintér 4, Stepanenko 8, Strumilo 9, Bodnár, Aydinogullari 2. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Kump 4, Stanchulova 2. Vezetőedző: Tóth Gábor
BIELSKO-BIALA: Nowicka 3, Bidias 8, Pacak 7, Laak 8, Borowczak 2, Abramajtys 5. Csere: Nowak (liberó), Ciesielczyk 9, Stachowicz, Majkowska 1, Damaske 8. Vezetőedző: Bartłomiej Piekarczyk
Edzői értékelés
Tóth Gábor: – Az volt a taktika, hogy maximális erőbedobással kezdünk, jó lett volna folytatni is… Az első szett miatt csalódott vagyok, illett volna öt pontról behúzni, de beragadtunk három támadóval, pedig nem voltak azokban a pillanatokban olyan extrák a szerváik. Azon a holtponton túl kellett volna lendülni, hiszen addig minden rendben volt, fel voltunk készítve arra, mit kell játszani, a kérdés az, hogy készen voltunk-e nyerni. Ezek szerint nem. A harmadik játszma miatt szomorú vagyok, mert értem, hogy továbbjutott már az ellenfél, de nem lehet 0:8-cal kezdeni egy szettet. Aztán nyilván visszajöttünk, de lehetett volna még jó röplabdát csinálni ma este. Ott, abban az állásban nehéz visszaadni a hitet, és persze, nyílhatott volna nagyobbra is az olló, de amikor nekünk kellett volna rálépni a gázra, akkor ők tették meg, mi pedig leblokkoltunk. Ha a száraz tényeket nézzük, akkor a támadóhatékonyságuk sokkal jobb volt, mint a miénk.
Bartłomiej Piekarczyk: – A Békéscsaba remek csapat, amely megmutatta, hogy ha lehetőséget hagyunk, akkor magas szinten képes játszani. Mi viszont nem voltunk jók, talán ez volt az egyik leggyengébb meccsünk a szezonban, és el kell gondolkoznunk ezen, ha sokáig szeretnénk jutni a CEV-kupában. Próbáltuk nyomás alá helyezni ellenfelünket, de sok pontot is adtunk nekik a ki nem kényszerített hibáinkkal, és ezeken muszáj lesz dolgozni.