Női Extraliga: kaposvári siker a forduló zárómérkőzésén

Egy mérkőzést rendeztek vasárnap a női Extraliga ötödik fordulójában: a csütörtökön még CEV Kupa-meccset játszó SZBRA fogadta a KNRC-t. Az első játékrészt még nagy csatában a hazaiak nyerték, ám utána fordult a kocka, és az egyre jobban elfáradó balatonfüredieket végül könnyedén legyőzte a magabiztosan röplabdázó KNRC, akik ezzel a diadalukkal meg is előzték riválisukat az Extraliga tabelláján.

Női Extraliga 5. forduló
Szent Benedek Balatonfüred RA – KNRC 1:3 (23, -19, -15, -8)
Balatonfüred, 175 néző. V.: Halász, Ujházi.
SZBRA: Nacsa-Pekárik 13, Berkó 2, Perez Ramos 11, Szerényi 14, Kobaidze 6, Wojcik 8. Csere: Fáth, Gatard (liberók), Nagy E., Krakoczki, Castero Cruz 1, Szakály. Vezetőedző: Kristian Michailov
KNRC: Szedmák 15, Tóth-Bodovics 5, Dias da Silva 19, Santos Hurst 12, Vilvert 10, Martin 2. Csere: Rády, Parker (liberók), Radnai, Lima 1, Godó 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe
Edzői értékelés
Kristian Michailov: – Gratulálunk a kaposvári csapatnak! Ismét nem tudtuk tartani a röplabdázásunk színvonalát. Zsinórban harmadik meccsünkön elég meggyőzően kezdünk, majd összeomlunk. Naponta keményen dolgozunk a problémán, de nyilvánvaló, hogy több időre van szükségünk. Ezen a héten két fontos kieséses meccsünk lesz, úgy gondolom, hogy a mostani rossz eredményeket kihasználva javítani fogunk a játékunk stabilitásán, és onnan jönnek majd az eredmények.
Vincent Lacombe: – Jól kezdtük a mérkőzést, mégis a Füred fel tudta venni a fonalat, és az apróbb hibáink miatt már az előny a hazaiaknál volt, de innentől megmutatkozott, hogy milyen jól dolgoztunk a héten, és ellenfelünk fölé tudtunk nőni. A második szettől kezdve csapatunk dominált a mérkőzésen, egy pillanatra se adtuk át az irányítást, ez pedig a végeredményben is megmutatkozott.